El RACC insta al AMB a assumir el complicat repte de desenvolupar una bona xarxa d‘aparcaments dissuasoris a l’entorn de Barcelona.

Encara que hi ha alguns aparcaments que són titularitat de Renfe o Adif, la majoria es troben en terrenys municipals. És per això que el RACC insta al AMB a assumir el complicat repte de desenvolupar una bona xarxa d’aparcaments dissuasoris a l’entorn de Barcelona. “N’hi ha prou amb passar per La Floresta i veure el bosc ple de cotxes perquè no hi ha lloc per deixar-los i la gent vol accedir al centre de Barcelona amb tren”, exemplifica Mateu, que qualifica la imatge de “tercermundista”.
“Urgeix un pla de millora en el qual les administracions defineixin els més crítics i amb major potencial per adaptar-los en diferents aspectes i facilitar així la intermodalidad a curt termini”, indica el director de la fundació RACC, Lluís Port. Un d’aquests estacionaments d’alt potencial seria el de Castellbisbal, que en l’estudi obté la pitjor nota i, en canvi, per la seva ubicació i espai, podria ser un dels més útils per als usuaris.

No és només que hi hagi pocs ( la meitat de les 127 estacions de la regió metropolitana tenen aparcament), sinó a més que els existents sumen més deficiències que encerts. Destaquen la mala senyalització per arribar a ells des de les vies d’alta capacitat més properes, la falta d’informació sobre l’estat d’ocupació en temps real i la deficient accessibilitat amb bicicleta en aquelles estacions allunyades de la trama urbana. També s’han de millorar els sistemes de control i vigilància i la il·luminació i controlar la indisciplina en l’estacionament. A més, suspenen per la inexistència d’itineraris segurs a l’interior per als ­vianants.

El resultat d’una auditoria realitzada pel RACC a deu aparcaments d’estacions de la regió metropolitana no és gens halagüeño. “No estan preparats per donar servei els dies de restriccions”, resumeix el president del RACC, Josep Mateu.

Dels deu pàrquings denominats park & ride analitzats pel club automobilístic, set suspenen quant a la infraestructura, així com en els accessos i la connexió a peu des del pàrquing fins a l’estació de tren.

Mentre que Montcada i Reixac, Barberà del Vallès, Martorell, Badalona, Terrassa Est i Mataró suspenen, els únics tres llocs analitzats que obtenen un aprovat just en l’auditoria del RACC són el de Vilanova i la Geltrú, Castelldefels i Sant Joan Despí. Els dos últims són l’escenari d’una prova pilot del Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) mitjançant la qual s’ofereix aparcament gratuït sempre que es demostri l’ús del tren mitjançant una aplicació mòbil. Des de la seva engegada al febrer compta amb 952 usuaris actius a Castelldefels i 437 a Sant Joan Despí. El sistema s’estendrà pròximament a Sant Boi de Llobregat, Sant Just Desvern, Gavà, Barberà del Vallès i El Papiol.