Dijous, 28 de gener a les 19 hores, a la Biblioteca Esteve Paluzie es presentarà el llibre ‘Enfermeras de Guerra’.


La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, amb la col·laboració de l’Associació d’Història de Barberà, vol commemorar el Dia Internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust que se celebrarà el proper dia 27 de gener.

En l’acte, que se celebrarà dijous, 28 de gener a la Biblioteca Esteve Paluzie, es durà a terme la presentació del llibre ‘Enfermeras de Guerra’ a càrrec de les seves autores, Anna Ramió Jofre i Carme Torres Panella.

‘Enfermeras de Guerra’ és obra coral escrita per diverses autores amb un extens currículum en els camps de la infermeria i la història.

Prèviament a aquesta obra es va presentar a la seu del Memòrial Democràtic de Barcelona un llibre titulat ‘Infermeres catalanes a la guerra Civil Espanyola’, a càrrec de les mateixes autores. Arran d’aquesta publicació es va elaborar ‘Enfermeras de guerra’ amb l’objectiu d’ampliar la recerca a tota Espanya i fer un estudi sobre els valors i actituds desenvolupats per les infermeres durant la guerra civil als dos bàndols.

Amb aquesta activitat, tant el consistori com l’Associació d’Història de Barberà vol recordar la dignitat d’aquelles víctimes que han mort i patit els cruels règims totalitaris viscuts al llarg de la nostra història arreu del món, així com donar a conèixer i no oblidar aquests fets històrics tan tràgics.