Durant la trobada, que es realitza des de l‘any 2004, les membres de l’entitat barberenca van manifestar la necessitat de visibilitzar al llarg dels anys les xifres de dones assassinades

L’Associació per a la Igualtat Dones.com, sota el lema “Barberà diu prou a la violència vers les dones”, va tornar a convocar a la ciutadania a la plaça de la Vila el passat 25 de gener, a una nova concentració per mostrar el seu rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista arreu del món.

L’any 2015 es van atendre a Barberà 35 nous casos. 35 casos que sumats als que es porten en seguiment fan un total de 70 dones que són víctimes de la violència masclista a la nostra ciutat.

A més de recordar a les víctimes arreu de l’estat, “l’any passat varen morir assassinades 89 dones i 9 criatures”, van manifestar la “desinformació” dels mitjans que “s’encarreguen de fer que, al començar l’any, les dones assassinades del 2015, així com totes les anteriors, caiguin en l’oblit”, un oblit que és “imposat” i que amb el temps “esdevindrà un oblit col·lectiu”.

Dones.com va recordar que durant aquest any 2016 “no abaixarem la guàrdia”, que malgrat que s’invisibilitzi les dones i les xifres, “No creurem que no hi ha cap dona assassinada, ni parlarem de la primera víctima del nou any, perquè el masclisme no entén de temps i el feminicidi no s’atura sol”. “Rebutgem la passivitat i cridem prou. No oblidem ni perdonem”.

Com a totes les concentracions van finalitzar l’acte recordant a totes les dones realitzant uns minuts de silenci.

Recordem que l’associació fa aquesta convocatòria des de l’any 2004, el dia 25 de cada dos mesos.

La propera concentració serà el proper 25 de març, a les 19h a la plaça de la Vila.

Cal destacar que el telèfon 900 900 120 de l’Institut Català de les Dones atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de violència contra les dones en diversos idiomes, de forma gratuïta, confidencial, les 24 hores tots els dies de l’any.

L’Ajuntament de Barberà del Vallès ofereix atenció a les dones que ho puguin necessitar a través del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones), ubicat a la plaça de la Vila, 1, baixos dreta. També es pot agafar cita trucant al 93 729 71 71, Ext. 266.

Per a més informació sobre les activitats que organitza l’Associació per a la Igualtat Dones.com cal adreçar-se els dimarts de 18 a 20 h a l’Aula de les Dones (c/ Nemesi Valls, 35, 2n), o bé trucar al telèfon 620 763 315.