La Plataforma per una secundària de qualitat a Barberà del Vallès es manifestarà dilluns 8 de febrer per mostrar el seu rebuig al nyap educatiu que vol implantar la conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya al municipi

La Plataforma per una secundària de qualitat a Barberà del Vallès es manifestarà dilluns 8 de febrer per
mostrar el seu rebuig al nyap educatiu que vol implantar Ensenyament al municipi
La Plataforma per una secundària de qualitat a Barberà del Vallès es mobilitzarà dilluns 8 de febrer per manifestar el seu rebuig a la decisió del Departament d’Ensenyament de desplaçar dues línies de 1r d’ESO de l’Institut Can Planas cap a l’Escola Elisa Badia, el proper curs 2016/17. Es farà una concentració a la Plaça de la Vila de Barberà del Vallès a les 16.30 h. Des d’allà els participants iniciaran a les 17.00 h una marxa cap a Sabadell tenint com a punt final els Serveis Territorials d’Ensenyament, a les 18.00 h.
Aquesta plataforma ha estat formada per pares i mares de Barberà del Vallès i posteriorment s’han adherit entitats educatives i el Ple de l’Ajuntament.
Els cinc punts de les reivindicacions de la plataforma per aconseguir una escolarització digna dels estudiants de Barberà són:
1. No acceptació de les solucions imposades fins el moment pel Departament d’Ensenyament.
2. Acceptació de les famílies com a interlocutores en el procés.
3. Dignificació de l’Institut Can Planas reprenent el projecte de 2010 (adaptantlo a les necessitats actuals).
4. Inclusió a l’Institut Can Planas de les dues línies que el Departament proposa que aquest curs vinent    s’inicien en el col·legi Elisa Badia.
5. Construcció d’un tercer institut a Barberà del Vallès, que descongestioni els dos que hi ha actualment, incloent un aula USEE per poder atendre els nens que tinguin la necessitat d’un suport addicional educatiu i adaptat a les seves necessitats.