El consistori actualitzarà l‘inventari on es recull tota la simbologia de l’època i reemprendrà el procés per la seva eliminació.

L’Ajuntament de Barberà del Vallès vol eliminar tota la simbologia franquista que encara avui dia està present al municipi. Així ho ha posat de manifest un acord aprovat al Ple Municipal del passat mes de gener que va estar recolzat per tots els grups polítics municipals.

L’acord estableix que s’iniciarà el procediment d’eliminació amb l’actualització exhaustica de l’inventari de tots els elements franquistes que es va iniciar arran d’un acord l’any 2006 en el que es proposava eliminar les plaques del règim ubicades als habitatges de protecció oficial.

Un cop estigui actualitzat l’inventari l’Ajuntament reemprendrà el procés de retirada en aquells espais públics i privats de la ciutat en què s’hi hagi detectat, i informarà i instarà la població, a través d’una campanya informativa, a ser conscients de l’eliminació d’aquests símbols que es farà de forma gratuïta.

A l’acord aprovat també estableix que el consistori barberenc restituirà la memòria de tota persona o entitat que va ser perseguida o il·legalitzada durant períodes dictatorials.