29 d‘abril: Presentació digital del llibre Baricentro, de l’escriptor barberenc Hernán Migoya

La Secció de Col·lectius Socials i Cultura organitza, el proper dimecres 29 d’abril, la presentació digital del llibre Baricentro, de l’escriptor barberenc Hernán Migoya Martínez. 

Degut a la situació actual, la presentació, que porta com a títol “Cafè amb l’autor: Barberà, fa trenta anys”, es podrà seguir en directe des de l’Instagram de la Biblioteca Esteve Paluzie a @bibliobarbera a partir de les 19 hores. I comptarà amb la intervenció del periodista cultural Álvaro Colomer.

Hernán Migoya Martínez va néixer a Ponferrada, però és de Barberà del Vallès. Actualment viu al Perú i des de allà ens envia una novel·la on recorda la seva infantesa a la Plaça de la Unitat. La història comença amb la seva tornada a Barberà per cuidar de la seva mare i, a partir d’aquest moment, es converteix en un seguit de records de la Barberà de fa una trentena d’anys, quan s’estava construint el primer centre comercial de la península: Baricentro. De fet, la seva novel·la agafa el nom d’aquesta icona de la ciutat, ‘Baricentro’ (editat per Reservoir Books). Sense cap mena de dubte, estem davant d’una novel·la que ens emocionarà i ens farà viatjar al nostre propi passat.

Hernán Migoya és escriptor, guionista de còmics i cineasta. Després del seu sonat debut literari el 2003 ambTodas putas, ha escrit altres novel·les, com Observamos cómo cae Octavio, Quítame tus sucias manos de encima, Una, grande y zombi, Deshacer las Américas i Baricentro.Com a guionista de còmics, és autor de més d’una vintena d’àlbums i novel·les gràfiques. També ha estat director de la llegendària revista El Víbora. Com a periodista, ha col·laborat amb nombrosos mitjans de la premsa espanyola, com El Mundo, Rock de Lux, Primera Línia, thecult.es, teenagethunder.com, etc.

Álvaro Colomer és escriptor i periodista, ha publicat quatre novel·les i dos llibres de no-ficció. Entre les primeres destaquen Los bosques de Upsala (2009), en la qual analitza el fenomen del suïcidi a la societat contemporània, i Aunque caminen por el valle de la muerte (2017), en la qual reconstrueix la batalla de Nafaj, un dels combats més polèmics que va lliurar l’exèrcit espanyol durant la invasió de l’Iraq. En el terreny de la no-ficció ha escrit Se alquila una mujer (2002) i Guardianes de la memoria (2008), llibre de viatges per les cicatrius de la vella Europa. Com a periodista cultural, treballa per a diversos mitjans i ha guanyat premis com l’International Award of Excellence in Journalism.

Cafè amb l’autor: Barberà, fa trenta anys: Presentació del llibre Baricentro

A càrrec de l’escriptor barberenc Hernán Migoya i el periodista cultural Álvaro Colomer

Dia: 29 d’abril de 2020

Hora: 19 hores

Espai: Emissió en directe des del perfil d’Instagram de la Biblioteca Esteve Paluzie a @bibliobarbera

Font: bdv.cat