El barberenc Iker Rodríguez Aroca rep la beca de la Fundació Amancio Ortega

Amb aquesta beca el jove, que estudia 4t d’ESO a l’Institut Can Planas, cursarà 1r de batxillerat en un institut de Canadà.

El Programa de Beques de la Fundació Amancio Ortega ha completat el procés de selecció dels 500 estudiants que realitzaran 1r de Batxillerat a Canadà i Estats Units durant el curs 2016/2017, d’entre les més de 7.700 sol·licituds rebudes. Un dels seleccionats ha estat el barberenc Iker Rodríguez Aroca que actualment estudia 4t d’ESO a l’Institut Can Planas del municipi.

El programa d’ajuts de la Fundació Amancio Ortega té l’objectiu de facilitar l’aprenentatge de l’anglès i la immersió en la cultura estrangera a jovent d’instituts i col·legis espanyols durant un any acadèmic. L’alumnat seleccionat conviurà amb una família d’acollida i cursaran Grau 11 (nivell equivalent a 1r de Batxillerat).

Iker Rodríguez és un jove amb moltes inquietuds i feia temps que volia estudiar i perfeccionar el seu nivell d’anglès formant-se a l’estranger i viure aquesta experiència que li proporcionarà un benefici personal molt enriquidor. Ell va ser qui va prendre la iniciativa en sol·licitar la beca, i va cercar la informació, amb el recolzament de la seva família i el centre educatiu.

El jove ha aconseguit aquesta oportunitat per millorar la seva formació gràcies al seu notable expedient acadèmic i la destresa que va mostrar en les proves per accedir a aquesta prestigiosa beca, a la qual van optar milers d’alumnes de Secundària de tot Espanya. Els requisits per accedir-hi són que la nota mitjana de 3r d’ESO fos superior a 7 punts i de més de 8 punts en anglès.

La primera fase de la selecció va tenir lloc al mes de novembre, quan Iker va realitzar un examen escrit que avaluava el seu nivell d’anglès. Més tard, i superada aquesta fase, va realitzar una entrevista via Skype en la que va exposar, durant 3 minuts, un tema en llengua anglesa. Dues setmanes després va arribar la notícia. Va ser quan li van comunicar que havia estat escollit i que a l’estiu marxaria a Canadà.

Tant el mateix Iker Rodríguez com la seva família ha posat de manifest el seu agraïment al personal educatiu i administratiu de l’Institut Can Planas per la seva col·laboració en l’aportació de tota la documentació necessària pel procés d’inscripció així com per recolzar-lo en tot moment en la seva sol·licitud.