La Fundació Pau Casals fa un acte solidari i reivindicatiu amb ACNUR

L’Alcaldessa de Barberà del Vallès va assistir a l’acte, celebrat al Saló del Tinell de Barcelona, que tenia per objectiu mantenir viu l’esperit de pau del violoncel·lista.

El Saló del Tinell de Barcelona es va omplir el passat dimarts, 15 de març de música i solidaritat per recordar al músic català, Pau Casals.

L’acte, titulat “Pau Casals, música i compromís“, va comptar amb la presència de la vídua de Pau Casals, Marta Casals i amb la participació del comitè català de l’ACNUR, l’agència de refugiats de les Nacions Unides, amb qui la Fundació treballa des de fa temps.

L’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay i el regidor de Cultura, Ramon Cos i Orobitg va assistir a l’acte en record del violoncel·lista, en el  qual es destacava la seva part més solidària i humana i el seu compromís amb la pau, la democràcia i la dignitat de les persones.

L’acte va servir per agrair a totes les persones, empreses, entitats i institucions que donen suport a la Fundació Pau Casals i especialment als ajuntaments de Catalunya que estan adherits a la campanya ‘Pau Casals i els Municipis’ que es va fer fa un any.

Durant l’homenatge es va comptar amb les interpretacions musicals del jove violoncel·lista, Pablo Pérez, guanyador de la Beca Pau Casals 2014; i de la pianista i compositora japonesa, Yoko Suzuki. L’acte va comptar també amb l’actriu, Rosa Maria Sardà que va llegir la carta de Pau Casals d’una forma molt emotiva, i amb el testimoni de la refugiada Siriana, Alejandra.

El consistori barberenc va signar un conveni amb la Fundació el passat any 2015 per tal de difondre elllegat cultural i humanístic del compositor així com promoure el coneixement de la vida i l’obra de Pau Casals.

Sílvia Fuster, Alcaldessa de Barberà del Vallès i Marta Casals, vídua de Pau Casals

Rosa Mª Sardà, Ramon Cos, Sílvia Fuster, Alejandra i Martí Carnicer entre moltes de les personalitats que van assistir.

Sílvia Fuster, Alcaldessa de Barberà del Vallès i Marta Casals, vídua de Pau Casals