Barberà celebra la Diada de Sant Jordi marcada per una tarda de pluja

Durant el matí es va gaudir de més d’una vintena de parades de llibres i roses, moltes d’elles solidaries, que van ser acompanyades per diferents activitats culturals. Les activitats de la tarda van ser suspeses a causa de la forta tempesta.

Des de ben matí el centre de Barberà del Vallès ja eren plens de gent que donava un cop d’ull a les parades de llibres i roses instal·lades en la seva gran part a la plaça de la Vila. Enguany la ciutat ha tingut un nombre molt elevat de parades, sent més de 25 de diferents llibreries del municipi, entitats culturals, socials, veïnals i juvenils que un any més han col·laborat en la Diada.

Durant el matí les propostes culturals van ser ben diverses, totes elles destinades a apropar el món de la lectura i la cultura catalana. Van ser diferents activitats per a tots els gustos que organitzaven les parades. Es va poder gaudir de la fira de roses i llibres, signatures d’escriptores i escriptors barberencs, tallers de punt de llibres, de roses i dracs pels més petits, activitats de dibuix i pintura, taller de circ, la primera edició del Concurs de Booktrailers, així com altres de cultura popular com la Trobada de Puntaires .

L’Emissora Municipal Ràdio Barberà va sortir un any més al carrer realitzant més de 4 hores de ràdio en directe. Els i les oients van poder gaudir de lectures dedicades a Cervantes i Shakespeare, entrevistes a escriptors i escriptores, a diferents persones representants de la cultura barberenca, entre d’altres.

Les activitats i propostes culturals previstes per la tarda van ser suspeses al migdia amb la presència de la intensa pluja.

Cal destacar que les activitats en celebració de la Diada de Sant Jordi van començar amb diferents activitats organitzades a la Biblioteca Esteve Paluzie. Es van iniciar el 18 d’abril amb la Trobada del Club de Lectura infantil o el Va de llegir, un espai de suport de lectura que s’ofereix als instituts de la ciutat.

Les activitats van continuar el 19 d’abril amb la presentació del llibre ‘Mig adormits’, un conte sobre l’hemiparèsia que va comptar amb els escriptors, un d’ells protagonista de la història, i la il·lustradora de l’obra.

Dijous, 21 d’abril, la Biblioteca Esteve Paluzie va acollir un altre acte emmarcat en el cicle de la Diada de Sant Jordi. Va ser l’acte de lliurament de la col·lecció de revistes ‘Gegants’ que va realitzar la Colla de Geganters i Grallers de Barberà del Vallès. Es tracta d’un ampli recull de números d’aquesta publicació trimestral editada per l’Agrupació de Colles de Gegants de Catalunya i que l’entitat barberenca ha lliurat perquè la ciutadania pugui conèixer de prop, consultant la revista, el món geganter. Josep Torrella, cap de la Colla de Geganters i Grallers de Barberà va ser l’encarregat de lliurar a l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay i al regidor de Cultura, Ramon Cos i Orobitg un total de 112 números.

Durant el mateix acte es va inaugurar la mostra ‘Gegants de paper’, que romandrà a la Biblioteca fins al 5 de maig, i que està formada per un total de 9 plafons en els quals es dóna a conèixer diferents figures de gegants d’arreu de Catalunya.

Més activitats en el Programa de Sant Jordi
El programa d’activitats de la Diada de Sant Jordi encara continuarà uns dies. Així, avui 26 i el proper 28 d’abril la Biblioteca Esteve Paluzie acull el Taller literari de creació de microrelats: ‘El microrrelato y la revisión de los clásicos’ a càrrec de l’escriptora i professora de Tècniques Literàries, Carmen Peire Arroba. Aquest taller, ofert per La Microbiblioteca, ofereix als usuaris i usuàries, per cinquè any consecutiu, l’oportunitat d’aprendre a escriure microrelats de la mà de docents de reconegut prestigi.

Les activitats de la Diada de Sant Jordi finalitzaran el proper 29 d’abril amb una Hora del conte en anglès en la Biblioteca a càrrec de Kids & Us Barberà.