515.000 vehicles obliguen el desplegament de Mossos y bombers avui en l’operació tornada de Sant Joan

Ho ha explicat aquest passat dijous el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, en la presentació del dispositiu de seguretat, al costat de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, al parc de Bombers de Cerdanyola.

Buch ha afirmat que els vehicles es dirigiran principalment cap a la Costa Brava (Girona) i la Costa Daurada (Tarragona) a partir de les 15.00 hores de divendres, i la xifra prevista suposa un 14,3% més de turismes que l’any passat.

Les zones amb més concentració seran l’autopista AP-7 entre Sant Cugat i Barberà, així com a Maçanet de la Selva a l’enllaç amb la C-35, i la C-32 Nord a Mataró, per loq ue s’habilitaran carrils addicionals.

Hi haurà 3.197 agents dels Mossos d’Esquadra en el dispositiu especial de tràfic, amb 68 controls d’alcoholèmia i drogues que se situaran bàsicament en zones d’oci i en les sortides i entrades de les poblacions.

Els parcs de bombers comptaran amb un reforç de 172 efectius, la majoria destinats a la zona de Barcelona, a més d’auxiliars d’ofici forestals, que faran guàrdies de 14 hores, ha puntualitzat Buch, que ha afegit que també hi haurà més personal a la seus centrals i control d’Emergències.

JOCS DEL MEDITERRANI

Buch ha atribuït aquest augment de la mobilitat per la revetlla de Sant Joan al fet que coincideixi amb el final de curs dels col·legis, encara que ha apuntat com a factor afegit la celebració dels Jocs Mediterranis a Tarragona que arrenquen aquest divendres, i que comportarà restriccions a partir de les 16.00 hores d’aquest divendres.

Així, es restringirà la sortida de la A-7 en sentit nord a l’altura del camp de futbol del Nàstic de Tarragona, només podran accedir autobusos i vehicles autoritzats i també es tallarà la sortida des de la N-340 en direcció a la A-7 en aquesta mateixa zona.

OPERACIÓ TORNADA

El mateix passarà amb l’operació tornada. Es preveu que el retorn a la capital es produeixi de forma escalonada, encara que al voltant de 228.000 vehicles ocuparan les carreteres el diumenge a la tarda. En aquest cas, es reforçarà la presència policial en les autopistes AP-7 i A-2, així com en l’N-340, la C-32 i les carreteres de la Costa Brava.

Durant tot el cap de setmana, 3.197 agents es desplegaran per controlar i vetllar per la seguretat en la carretera. Hi haurà 68 controls d’alcoholèmia i drogues, especialment la nit de la revetlla. A més, per agilitar el tràfic s’instal·laran carrils addicionals, carrils en sentit contrari i col·locació de sistemes de senyalització en la carretera, com a cons.

Font: EPress