El 8 de juny Cinefòrum amb: La chica danesa

El proper dijous 8 de juny a les 18 h tindrà lloc el cinefòrum La chica danesa, activitat inclosa dins del programa de sensibilització per la diversitat sexual i de gènere, que organitza l’Ajuntament de Barberà del Vallès, amb motiu de la commemoració del 17 de maig, Dia Mundial contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia i el dia 28 de juny, Dia per l’alliberament LGTBIQ+.

La pel·lícula tracta la veritable història d’una parella d’artistes daneses, Einar i Gerda Wegener, als anys 20. Un dia, per casualitat, la model a la que ella ha contractat per retratar en els seus quadres no pot anar i necessita acabar les pintures a temps.  Perquè ella pugui finalitzar la seva feina, la pintora li pregunta al marit si no l’importaria posar-se mitges i sabates per dona per uns instants, al que ell accedeix sense problema. Aquesta revelació desencadenarà el despertar d’un desig amagat per Einar: el seu desig de ser dona.

Al principi aquest joc és apassionant i divertit, quan els retrats resulten ser un èxit i ella anima al seu marit a adoptar una aparença femenina. Després no ho serà tant per Einar que es dóna compte que se sent dona per dins.

La vida del matrimoni donarà un gir enorme i el naixement d’una identitat femenina en el cos masculí d’Einar provocarà molts problemes en la seva relació sentimental.  En la seva lluita per fer justícia al seu jo interior, Einar es convertirà en Lili Elbe. La seva decisió final será la de fer-se una operació de canvi de sexe, convertint-se en pionera en la cultura transgènere i un dels primers en operar-se i canviar de sexe.

Per poder accedir a la sala caldrà presentar l’entrada, que es pot recollir prèviament a les Oficines d’Atenció Ciutadana o a l’Auditori el mateix dia de l’activitat.

El cinefòrum tindrà lloc a l’Auditori Maria Feliu, del Casal de Cultura, c/Nemesi Valls, 35, 1r pis, de Barberà del Vallès.

Activitat gratuïta.

Acte: Cinefòrum: La chica danesa

Dia: 8 de juny de 2017

Hora: 18h

Lloc: Auditori Maria Feliu
Casal de Cultura
C/Nemesi Valls, 35 1r pis
08210 – Barberà del Vallès