Xerrada-taller: Urbanisme feminista, Barberà també amb ulls de dona

Aquest dissabte dia 17, Dones.com organitza aquesta trobada per reflexionar sobre com modificar i fer crèixer les ciutats tenint en compte perspectives diverses.

La Biblioteca Esteve Paluzie acull aquest proper dissabte dia 17 de juny, a partir de els 10.30h, una xerrada sota el títol Urbanisme feminista, Barberà també amb ulls de dona”.

La trobada, organitzada per l’Associació per a la Igualtat Dones.comcomptarà amb la presència de Marta Fonseca Salinas, arquitecta i membre del Col·lectiu Punt6, cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes quetreballen des de la perspectiva de gènere i la participació ciutadana per tal de repensar els espais domèstics, comunitaris i públics, amb la finalitat de promoure la diversitat social, sense discriminacions i fomentant la sostenibilitat i l’economia solidaria.

Amb aquesta activitat, es convida a la ciutadania a reflexionar sobre la incidència del disseny urbanístic i la planificació urbana en la vida quotidiana de les persones, amb una anàlisi de com el gènere i altres variables com l’edat, l’ètnia, l’origen, la classe o la història migratòria influeixen en el dret a la ciutat.

També s’identificaran in situ quins són els espais favorables i desfavorables de l’entorn on vivim per al desenvolupament de la vida quotidiana. I finalment, s’empoderarà a les dones perquè valorin el coneixement propi que tenen sobre el seu entorn i promouran la seva incorporació als projectes urbans.

Per participar, cal confirmar assistència a l’entitat organitzadora Dones.com, al 696 830 853.