Activitats de desembre de l’Espai AECC

L’Espai AECC actiu contra el càncer, a la Travessera de les Corts, 268, de Barcelona, en la seva agenda d’aquest mes i fins al pròxim 19 de desembre, té previst realitzar tot un seguit d’actes i xerrades gratuïtes, adreçades a les persones afectades pel càncer i les seves famílies, professionals sanitaris, comunitat científica i voluntariat.

Així, el proper dilluns 16, a les 12 h, està prevista la xerrada “Prevenció del limfoedema”, en la qual s’explicarà perquè el limfoedema pot aparèixer després de certs tractaments de càncer, i es donaran alguns consells d’autocura per prevenir-ne l’aparició o facilitar-ne les cures si ja hi és present. A la tarda, a les 18h, tindrà lloc un showcooking sobre menú de Nadal saludable i econòmic.

El dimarts dia 17, a les 11h, es realitzarà una xerrada adreçada a familiars en dol i de com afrontar l’època nadalenca sense un ésser estimat.

Per últim, el dia 19, a les 11h, se celebrarà la xerrada “Eines per la bona comunicació metge-pacient”, oberta a tothom que tingui interès a aprendre habilitats de comunicació específiques per establir una comunicació assertiva en la consulta mèdica.

El mateix dia, a les 12h, es presentaran els diferents tipus de voluntariat que ofereix l’AECC i els passos a seguir per formar part.

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) va inaugurar l’abril del 2018, l’Espai AECC Actiu contra el Càncer, un espai de 1.200 metres quadrats i pioner Espanya, en el qual s’atén totalment gratis tant als pacients com a les seves famílies. Aquest centre d’atenció integral esdevé un punt de trobada i acollida, en el qual les persones usuàries troben suport social i emocional. Cada mes s’organitzen xerrades i activitats relacionades amb la cura corporal (estètica, rehabilitació, tallers de nutrició …