Alcaldes del Vallès s‘uneixen per a reivindicar la construcció de l’Hospital Ernest Lluch

Recuperen un projecte de 2008: Montcada i Reixac, Cerdanyola, Ripollet, Barberà i Badia tornen a reclamar l’Hospital Ernest Lluch i denuncien que la consellera de Salut els nega una reunió per a tractar la qüestió,  assegurant que la consellera de Salut  no ha atès a les quatre cites demanades en més d’un any.

Els alcaldes de Montcada i Reixac, Cerdanyola, Ripollet, Barberà del Vallès i Badia del Vallès (Barcelona) han denunciat aquest dilluns que la consellera de Salut, Alba Vergés, els ha negat una reunió per a tractar la construcció de l’Hospital Ernest Lluch, que s’havia de construir en els terrenys de l’antiga fàbrica Redosa, en el terme municipal de Montcada.
Laura Campos, Carlos Cordón, José María Osuna, Xavier Garcés i Eva Menor han denunciat que en 2006 la Generalitat es va comprometre a construir un nou hospital en aquesta zona i que 13 anys després encara no s’ha col·locat ni la primera pedra d’un centre que, segons els alcaldes, és necessari per a descongestionar el Parc Taulí de Sabadell.
“No hem pogut reunir-nos amb la consellera de Salut, continuarem lluitant, som 200.000 habitants que necessitem per justícia aquest equipament”, ha explicat l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, que ha apuntat que la població en el seu municipi “continuarà creixent”.

Els cinc alcaldes apunten que el nou hospital és necessari per a descongestionar el Parc Taulí de Sabadell
Per part seva, l’alcalde de Ripollet, José María Osuna, ha reclamat a la Generalitat “un projecte clar, un calendari que es compleixi i un pressupost” per a la construcció del centre hospitalari. “No tolerem més demores”, ha advertit Osuna.

A més, l’alcalde de Barberà, Xavier Garcés, ha recordat que els cinc municipis van posar diners per a iniciar el procés de licitació de les obres i l’alcaldessa de Badia, Eva Menor, ha assegurat que el Departament de Salut està aplicant “mesures pal·liatives” que no solucionen els problemes que pateixen les seves ciutats.

Fonts: Diverses