Alguns consells útils per gestionar el nostre temps

Ens aixequem al matí, anem a la feina,  potser aniràs a alguna reunió, és l’hora de dinar, seguim treballant… La voràgine de la rutina i les diverses responsabilitats del dia a dia fan que de vegades el dia passi gairebé sense adonar-nos i deixant una sensació de descontrol total del pas del temps a més d’un estrès continu.

Per fer front a aquestes sensacions desagradables i tornar a tenir control del propi temps, és important gestionar-ho correctament i tenir present els principis bàsics d’una adequada gestió del temps, aquests consells us seran útils tant per al vostre dia a dia a la feina com per al temps lliure:

  • Prendre consciència del temps: Un dels principis més importants és pensar què i com hem de fer una determinada tasca, i del temps que disposem per fer-la. Fent aquesta reflexió inicial obtindrem un control més acurat i realista.
  • Establir objectius i metes: Un altre principi bàsic; desgranar un objectiu general en metes a curt i mig termini, farà que aquest no es converteixi en una tasca difícil d’aconseguir.
  • Organitzar una agenda o calendari: Una planificació setmanal tant amb les tasques laborals com amb les tasques personals i d’oci ens ajudarà a visualitzar en què invertim el temps i si s’escau fer alguns canvis en els hàbits diaris.
  • Elaborar un llistat de tasques pendents: Farà que tinguem present el més important a realitzar, i podem organitzar el temps que disposem segons les coses pendents i la seva urgència o importància.
  • Establir un temps per a la revisió de notificacions: És a dir deixar d’estar pendents de xarxes socials, correu electrònic i mòbil a cada moment, fet que ens fa perdre el temps contínuament. Per tant si establim un horari concret per respondre e-mails i notificacions guanyarem temps i concentració.
  • No posposar i aprendre a delegar: La procastinació és el pitjor enemic de la gestió del temps, evitar posposar tasques i a més aprenent a delegar i demanar ajuda, obtindrem una satisfacció més elevada a l’hora d’estar realitzant alguna tasca.

Avui en dia les urgències es tornen part de la rutina, i ens oblidem de qui té el control del temps, gestionar-ho eficaçment ens permetrà dedicar-nos a tot allò que volem fer, però sense deixar l’important de banda, a disminuir la sensació de falta de control i a combatre l’estrès diari.

Marina García

Psicòloga

WEB