AMAP demana canvis legislatius per a revertir concessions de gestió de l’aigua

L’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP) de Catalunya demanarà al Parlament de Catalunya i al Congrés modificacions legislatives per a facilitar els processos de reinternalització dels serveis de proveïment d’aigua als municipis.

L’executiva de l’associació, formada per 29 municipis que representen al 42% població de Catalunya i sis entitats, s’ha reunit avui per cinquena vegada des que va ser creada al gener de 2018.

En la reunió s’ha presentat un informe sobre les modificacions legislatives que proposa l’entitat per a facilitar els processos de reinternalització dels serveis de proveïment d’aigua als municipis.
El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona i president de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP), Eloi Badia, ha assenyalat la necessitat de canvis legislatius que retornin als plens la “sobirania” sobre la gestió de l’aigua davant les dificultats que es troben els municipis que inicien processos per a revertir les concessions.

L’executiva de la AMAP també ha aprovat avui la incorporació dels municipis de Lleida, Ripollet, Berga, Santa Perpètua de la Mogoda, Sant Feliu de Guíxols i Castellbisbal, així com de l’empresa municipal d’aigües de Barberà del Vallès, i la constitució d’una comissió assessora que ajudarà a dinamitzar espais per a compartir bones pràctiques en la gestió de l’aigua, com la trobada prevista per al 2020.

Sobre la consulta ciutadana sobre la gestió de l’aigua a Barcelona, Badia ha assenyalat que l’ajuntament treballarà perquè es pugui celebrar si les entitats promotores continuen proposant-la.