Amazon anuncia un nou centre de distribució en Barberà del Vallès que es convertirà en el segon més gran que el gegant estatunidenc té a Catalunya

Amazon acaba d’anunciar la seva intenció d’obrir el seu setè centre en Barcelona aquesta tardor, concretament a la localitat de Barberà del Vallès, que tindrà una superfície útil de més de 28.000 m2 i una plantilla de 230 empleats.

El gegant estatunidenc del comerç electrònic Amazon llogarà una plataforma logística de més de 51.000 metres quadrats a Barberà del Vallès (Vallès Occidental) que es convertirà en el seu segon centre més gran a Catalunya.

Des d’aquí es gestionaran els paquets rebuts en els centres logístics d’Amazon, abans que siguin transportats a les estacions logístiques, on finalment seran recollits pels conductors per a lliurar-los als clients. Amazon continua així augmentant el volum de les seves operacions a Espanya.
La instal·lació aprofita com a base la tecnologia de les plantes d’emmagatzematge de AmazonRobotics que ja utilitzada en els centres logístics, on els robots es desplacen dins d’un camp. No obstant això, en lloc de moure grans prestatgeries d’emmagatzematge, aquestes unitats robòtiques gestionen i dirigeixen paquets individuals. Els Pegasus Drives reben els paquets individualment en la seva cinta transportadora, es mouen a través del camp robotitzat i col·loquen el paquet en la rampa adequada en funció del punt de destinació. Pegasus Drive és el robot més recent de Amazon, dissenyat amb la finalitat d’obtenir una major eficiència en el procés de distribució, de manera que els clients puguin rebre les seves comandes encara més ràpid.
“Estem molt emocionats de veure que els nostres centres són cada vegada més sofisticats a mesura que la tecnologia de Amazon Robotics evoluciona. Gràcies a aquests avanços estem ajudant els nostres empleats a formar-se per a nous llocs de treball, com a responsable de processos en el camp de robots o especialista en control de flux” assenyala Dennis Oates, director de centres de distribució en EU. Cal esmentar que aquestes instal·lacions seran les primeres a Europa equipades amb aquesta tecnologia que donarà suport als empleats de Amazon en la gestió de les comandes dels clients.
L’any 2013, Amazon va posar el seu primer centre logístic a Espanya, concretament en Sant Ferran d’Henares (Madrid). Posteriorment, la companyia ha anat incorporant nous centres -El Prat, Martorelles i Castellbisbal (Barcelona), a Getafe (Madrid) i en Illescas (Toledo)-; dos centres logístics urbans -a Madrid i Barcelona, que proporcionen lliuraments ultraràpids als seus clients Prevalgui en aquestes ciutats mitjançant Prevalgui Now-; i nou estacions logístiques, a les quals pròximament se sumaran les esmentades instal·lacions de Barberá del Vallés.

Segons ha avançat TV3, Amazon s’instal·larà en una parcel·la de 80.000 metres quadrats propietat de la immobiliària Goodman en les quals ja s’han iniciat les obres per a construir la plataforma logística, que constarà de dos edificis.

Els terrenys pertanyen al municipi de Barberà, però estan molt prop del polígon Ca Roqueta de Sabadell, a uns 20 minutos de Barcelona i amb fàcil accés a vies de comunicació com l’autopista AP-7 o la C-58.

El de Barberà serà el setè centre de la multinacional a Catalunya. Fins ara, el més gran és el del polígon Mes Blau del Prat de Llobregat, amb més de 63.000 metres quadrats de sòl logístic.

La companyia té altres centres en Castellbisbal , Martorelles i la Zona Franca, així com dues instal·lacions més petites a la ciutat de Barcelona, una en el 22@ i una altra al carrer Rosselló, en l’antiga seu de l’editorial Gili.

Fonts: diverses