Arrenca una nova edició del Curs d’Iniciació al Voluntariat a Barberà

El proper 19 de setembre comença la 5a edició del Curs d’Iniciació al Voluntariat de Barberà del Vallès, una activitat organitzada per l’Ajuntament amb la finalitat de promocionar el voluntariat a la ciutat i fomentar la solidaritat i la coresponsabilitat entre la ciutadania i les entitats sense ànim de lucre.

El curs, a càrrec de Creu Roja Sabadell, es durà a terme els dies 19, 21, 26, 28 de setembre i 3 d’octubre de 2017, de 18 a 20:30 h, a la Sala 2 de la Torre d’en Gorgs.

Aquesta activitat formativa ofereix una introducció al voluntariat per a totes les persones i entitats que duguin a terme accions voluntàries o tinguin interès en conèixer aquest àmbit.

La proposta formativa forma part del Pla de Formació del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya i s’emmarca en les activitats del Punt de Voluntariat de Barberà del Vallès. L’aprofitament i l’assistència al 80% de les sessions del curs donarà dret a l’obtenció d’un diploma acreditatiu expedit per la Generalitat.

El contingut del curs és el següent:

El voluntariat
Què és el Voluntariat
Característiques i valors de l’acció voluntària
Àmbits de l’acció voluntària
Entorn i context històric

La Persona voluntària
Què ens motiva a fer voluntariat?
El perfil de la persona voluntària
La participació: element fonamental de l’acció voluntària
Drets i deures de la persona voluntària

L’organització del voluntariat
L’entitat: el seu ideari i/o projecte d’acció
Compromís amb l’entitat
Articulació entre la persona remunerada i la persona
voluntària
El procés de participació en l’entitat
El treball en equip

Si us voleu inscriure al curs només heu d’emplenar el següent formulari o trucar al 93.729.71.71 (Ext.314). El termini per inscriure’s és fins al 18 de setembre.

FONT : AJUNTAMENT DE BARBERÀ DEL VALLÈS