Barberà acull un acte per donar conèixer el projecte educatiu ‘Gegants a l’Escola’

L’acte comptarà amb la presència d’un dels autors del projecte, el cap de Colla dels Geganters i Grallers de Barberà del Vallès, Josep Torrella i Olivé.

Durant l’acte a més es presentarà el llibre ‘Els Gegants al Vallès Occidental’ , escrit per Robert Quirantes Esteban.

L’Auditori Maria Feliu de Barberà del Vallès acollirà, el proper divendres, 24 de novembre, l’acte de presentació del projecte educatiu ‘Gegants a l’Escola’ creat per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC).

‘Gegants a l’Escola’ és un projecte pedagògic interactiu que té per objectiu introduir als infants en etapa d’educació primària de les escoles de Catalunya en el món dels gegants, capgrossos i música d’acompanyament.

En la creació del projecte va participar una comissió educativa de l’ACGC, va participar entre altres persones relacionades amb el món geganter, el cap de Colla dels Geganters i Grallers de Barberà del Vallès, Josep Torrella i Olivé.

Aquest projecte és un treball que té la seva contextualització en el món dels gegants i aplica el coneixement de diverses àrees. La seva metodologia facilita l’adquisició de les competències bàsiques donant a l’alumne el protagonisme de construir el seu propi coneixement, potenciant el treball cooperatiu, la comunicació i el debat. ‘Gegants a l’Escola’, que enguany s’ha editat en format paper, vol fer créixer l’esperit geganter a les escoles catalanes. A més, es vol que  aquestes hi col·laborin per fer-ne un projecte viu i en constant transformació.

Presentació del llibre ‘Els Gegants al Vallès Occidental’

La comarca del Vallès Occidental està formada per centenars d’imaginaris festius i de capgrossos i gegants que la converteixen en una de les zones més riques, i a la vegada més novelles. Aquest és un dels aspectes que recull el llibre ‘Els Gegants del Vallès Occidental’, escrit per l’experimentat geganter, Robert Quirantes Esteban, i que es presentarà durant el mateix acte, el dia 24 de noviembre.

L’obra, sorgit del treball de l’entitat ‘Els Gegants Som’ i Robert Quirantes, i amb el pròleg de Jan Grau i Martí, especialista en cultura popular i tradicional, recull d’algunes de les figures més singulars de la nostra comarca.

L’acte s’iniciarà a les 19h.

Acte: Presentació del projecte ‘Gegants a l’Escola’ i del llibre ‘Els Gegants al Vallès Occidental’

Dia: 24 de novembre

Hora: 19h

Lloc: Auditori Maria Feliu

C/ Nemesi Valls, 35

08210 – Barberà del Vallès

Més informació a: Colla de Geganters i Grallers de Barberà del Vallès