Barberà acull la segona edició del Festival Zero

Al Teatre Municipal Cooperativa es poden adquirir abonaments per gaudir dels tres espectacles del festival.

Els propers dies 22, 23 i 24 de febrer, el Teatre Municipal Cooperativa acull de nou el Festival Zero, una iniciativa de l’associació Teatres en Xarxa, de la qual forma part el Teatre Municipal Cooperativa de la nostra ciutat, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

L’edició d’enguany del Festival Zero presentarà els següents espectacles: A mí no me escribió Tennessee Williams (porque no me conocía) de Roberto G. Alonso, amb dramatúrgia de Marc Rosich; Painball de Les Impuxibles a partir de textos de Bel Olid i composició i interpretació musical de Clara Peya; i l’espectacle de circ de carrer participatiu Espera de la companyia Circ Eia.

La finalitat del Festival Zero és oferir espectacles de proximitat física amb el públic que creïn la vivència d’una experiència personal, gairebé immersiva, amb un aforament reduït respecte a la capacitat habitual de la sala, i que es realitzaran en espais no convencionals dels equipaments teatrals (escenari, sala polivalent, plaça, etc.).

El Festival Zero s’apropa als instituts barberencs

Durant aquest dies, a més, el Festival Zero s’ha apropat a les aules dels instituts de la mà de l’actor Roberto G. Alonso, que va visitar a l’alumnat de l’Institut Bitàcola de 3r d’ESO, al grup PFI Auxiliar de Vivers i Jardins de la Fundació Barberà Promoció, i a l’alumnat de 1r de Batxillerat dels instituts La Romànica i Can Planas,amb la finalitat de donar a conèixer aquest festival i el teatre al públic jove.

Els espectacles del II Festival Zero al Teatre Municipal Cooperativa

Divendres, 22 de febrer – 20.30 hores: A mí no me escribio Tennesse Williams (porque no me conocía) – Roberto G. Alonso i Marc Rosich

Una dona d’edat indefinida explica les seves recances. Amb un gust especial per la hipèrbole sentimental, exposa les desil·lusions que l’han convertida en la persona que és ara, i s’emmiralla en la desmesura de les heroïnes de Tennessee Williams o les dives de la cançó. Rere les seves històries apareix una figura desnonada emocionalment i econòmicament que lluita per la supervivència amb les armes de la ficció. Una peça amb dramatúrgia de Marc Rosich, que fa incursions en la dansa, el teatre gestual, el text clàssic, el playback, la cançó en directe i la perfomance, i busca la proximitat amb el públic en un escenari no convencional. Espectacle en castellà.

Dissabte, 23 de febrer – 20.30 hores: Painball – Les Impuxibles

I si omplim de contingut la paraula llibertat de nou? I si hi pensem, hi ballem damunt, cacem el fum, toquem el dos, cridem mil veus la llibertat? I si hi ha música rere el soroll dels qui han venut la llibertat? I si ara, ara i aquí, tu que callaves, ara tens veu? I si escoltem com sona el no, el sí, el però? I si vens a construir la llibertat? Tres intèrprets i un piano de cua. Un joc amb pilotes que genera un espai sonor, un ritme, i també una manera de moure’s, una corporalitat i un univers propi. Les Impuxibles presenten la seva primera peça de carrer —espai físic, simbòlic i polític— convençudes que ara més que mai és el moment de sortir a l’espai públic, allà on tenim més coses a dir. Espectacle en català / castellà.

Diumenge, 24 de febrer – 18 hores: Espera – Circ Eia

Espectacle participatiu de circ de carrer en què es convida el públic a viure de prop les acrobàcies que tenen lloc a l’escena. En una atmosfera atemporal, els i les acròbates es converteixen el moviment en artesania que es volen guanyar la confiança del públic per recórrer en conjuntament el camí que va de les tradicions i els rituals populars fins als paisatges més contemporanis. Premi de la Crítica 2017 Millor espectacle de carrer.

Les entrades per a cada representació i l’abonament que inclou els tres espectacles ja es poden adquirir a la web del TMC www.tmcbarbera.cat i a la taquilla (dimarts, dijous i divendres de 17 a 20.30 hores i dimecres d’11.30 a 13.30 hores i dies d’espectacles des de dues hores abans de l’inici).