L‘entitat ha tornat a gaudir d’una jornada de germanor on la sardana i la música de diferents cobles van ser les protagonistes. Totes elles van interpretar un total de 25 peces que van fer ballar a desenes de sardanistes.

Aquest passat dissabte, 21 de maig, es van donar cita a la plaça del Mil·lenari un gran nombre de sardanistes de la nostra ciutat i d’arreu de la comarca per participar en el 18è Aplec de la Sardana que organitza de forma anual l’entitat Barberà amb la Sardana.

L’associació, que va néixer l’any 1997, treballa i organitza diverses activitats per tal de fomentar i ensenyar la sardana i la seva historia a la ciutadania de Barberà del Vallès. Sota aquest objectiu i el de passar una estona de germanor sardanista, l’entitat va convidar un any més a diverses cobles: la Cobla de Sabadell, la Marinada, la Jovenívola de Sabadell i la Cobla Ciutat de Terrassa. Des de les 6 de la tarda i fins ben entrada la nit, les cobles van interpretar més d’una vintena de peces, entre les quals es trobava una cançó que Serratacó va compondre per Barberà amb la Sardana.

Acompanyats de la presidenta de l’entitat, Antònia Garrido, l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, el regidor de Cultura, Ramon Cos i Orobitg, el tinent d’Alcaldia, Pere Pubill i Linares i el regidor, Manel Ferreté Ferrer, també van gaudir de les sardanes i de la música de les diferents cobles.

Destacar que tanmateix es va poder gaudir del tradicional sopar de germanor, que igual que en altres edicions, va estar format per un plat de botifarra amb mongetes, i de coca i moscatell ofert per la Pastisseria La Palma.

L’Aplec de la Sardana del nostre municipi s’ha convertit en una festa molt arrelada a Barberà del Vallès. Les seves 18 edicions posen de manifest que els i les sardanistes barberenques continuen gaudint d’aquest ball tradicional, i treballant per difondre i divulgar la cultura catalana a les generacions futures.