Enguany el Mercat, sota el nom de ‘Barbàrie’, ha presentat diferents novetats. S‘ha pogut comptar novament amb les entitats barberenques de l’AVV La Romànica i l‘Associació d’Història de Barberà del Vallès.

Centenars de persones de Barberà del Vallès i de municipis propers van poder gaudir de la 18a  edició del Mercat Medieval de la ciutat que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la plaça  del Mil·lenari del barri de La Romànica.
Enguany, sota el nom de ‘Barbàrie’, el Mercat ha ampliat el seu nombre de parades i d’activitats.
Un gran mercat d’artesania, format per prop de 60 parades amb demostració d’oficis  artesans i tallers de forner, cisteller o de ceràmica, animació infantil, jocs de temàtica medieval, espectacles de lluita de cavallers, de dansa i música, i divertides cercaviles,
van ser algunes de les propostes de les que es va poder gaudir durant dissabte, 11 i diumenge, 12 de juny.
Complementàriament a les activitats del Mercat Medieval, l’Associació d’Història de Barberà i  la Parròquia de Santa Maria de Barberà novament han volgut apropar a ciutadans i ciutadanes el patrimoni històric i cultural de Barberà del Vallès amb diverses visites  comentades a l’Església Romànica datada en el segle XI.
Per la seva banda, l’Associació de Veïns i Veïnes de La Romànica ha tornat a obrir la seva  haima medieval per oferir novament una oferta gastronòmica medieval.
El Mercat Medieval és una de les activitats més consolidades de la ciutat, on barberencs i barberenques poden gaudir no tan sols de la fira i de les activitats, sinó també de l’atractiu conjunt monumental de l’església així com l’espai natural ofert a través del mirador del Ripoll.