Barberà commemora el Dia Internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust

Dijous, 2 de febrer, la Biblioteca Esteve Paluzie acollirà la presentació del llibre ‘El nazi de Siurana’. L’acte està organitzat per l’Associació d’Història de Barberà.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, amb la col·laboració de l’Associació d’Història de Barberà, vol commemorar el Dia Internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust que se celebra avui dia 27 de gener.

En l’acte, que se celebrarà dijous, 2 de febrer a la Biblioteca Esteve Paluzie, es durà a terme la presentació del llibre ‘El nazi de Siurana’  a càrrec del seu autor Toni Orensanz.

‘El nazi de Siurana’  és una apassionant recerca periodística sobre la història de Jan Buyse, un nazi belga fugitiu que des dels anys 60 fins al 2002 va residir al poblet de Siurana on popularment era conegut com el nazi o el belga. Tot i aquest renom, els habitants de la vila no coneixien el tèrbol passat d’aquest belga que va ser líder de les Algemeene SS a Brussel·les, va formar part de la Waffen SS i va combatre amb els hitlerians al front de l’Est.

Estructurada en dues parts (L’ascens i el cim), l’obra va resseguint pas a pas la descoberta del veritable passat de Buyse i Selden a través de les entrevistes a testimonis, la consulta dels arxius i la interpretació de totes les dades, una trajectòria literària i moral en la qual l’autor també aborda tant els seus dubtes ètics com les seves reflexions sobre el passat recent d’Europa.

Toni Orensanz  és escriptor, periodista i guionista. Ha escrit L’òmnibus de la mort: parada Falset (Ara Llibres, 2008) i L’estiu de l’amor (Amsterdam, 2013), amb el qual es va estrenar com a novel·lista.

Amb aquesta activitat, tant el consistori com l’Associació d’Història de Barberà vol recordar la dignitat d’aquelles víctimes que han mort i patit els cruels règims totalitaris viscuts al llarg de la nostra història arreu del món, així com donar a conèixer i no oblidar aquests fets històrics tan tràgics.

Acte: Activitats en commemoració del Dia Internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust

Dia: dijous, 2 de febrer
Hora: 19h
Lloc: Biblioteca Municipal Esteve Paluzie
Sala Salvador Allende
08210 – Barberà del Vallès