Barberà commemora la Diada Nacional de Catalunya

Al llarg del matí es van dur a terme les habituals ofrenes florals del consistori, partits polítics i entitats ciutadanes.  Per la tarda la ciutadania va participar en la tradicional ballada de sardanes.

Les activitats en commemoració de l’11 de setembre, finalitzen aquest dimecres, dia 14, amb la presentació del llibre ‘Retrat d’un Magnicidi’, a càrrec del seu autor, Jordi Finestres.

Barberà del Vallès va commemorar ahir diumenge, 11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya.

Prop de 200 persones es van reunir al matí a la plaça de la Vila per participar en la tradicional ofrena floral.

El primer dels actes va ser el concert de música tradicional catalana a càrrec de la Cobla Mil·lenària de Catalunya Nord.

A les 12h es va realitzar l’homenatge a la Senyera on la Cobla Mil·lenària i el cor Quorum de Sant Cugat del Vallès que van interpretar el Cant de la Senyera.

Les protagonistes varen ser les entitats de la ciutat, organitzacions polítiques, associacions veïnals i ciutadans i ciutadanes del municipi que es van per donar el tret de sortida als actes centrals de la Diada. Les primeres a realitzar l’ofrena floral varen ser les entitats de la ciutat: Agrupament Escolta i Guies de Sant Jordi de Catalunya; Associació Gent Gran de Can Gorgs; Penya Barça; Associació Cultural La Cooperativa; Aula d’Extensió Universitària; Barberà Comerç Urbà; Associació per la Igualtat, Dones.com; Colla de Diables; Associació de Dones Braç a Braç; Unió Esportiva Hoquei Barberà; Colla de Gegants i Grallers de Barberà; Federació d’Associació de Veïns de Barberà del Vallès en representació dels veïns i veïnes dels barris de Casc Antic, La Romànica, Can Llobet, Ca n’Esteper, Can Serra, Can Gorgs, Can Gorgs II, Parc Central, i Parc Europa; Barberà amb la Sardana; Assemblea Nacional Catalana per la Independència Badia i Barberà del Vallès; FibroBarberà; i Casa de Granada Cultural Andaluza del Vallès Occidental.

Tot just després, va arribar el moment de l’ofrena dels partits polítics. Per ordre de participació aquestes varen ser: Joventuts Socialistes de Catalunya; Partit dels Comunistes de Catalunya; Partit Demòcrata Català; Recuperem Barberà; Esquerra Republicana de Catalunya; Podemos Barberà del Vallès; Esquerra Alternativa per Barberà – Candidatura d’Unitat Popular; Plataforma Ciutadana per Barberà; i Partit dels Socialistes de Catalunya.

Després de l’ofrena floral  l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay,  va realitzar el seu parlament en el qual va destacar que necessitat de continuar treballant per enfrontant-nos a les realitats dures i difícils que pateix la població, amb l’increment de la pobresa, els desnonaments, la precarietat laboral o la crisi de les persones refugiades que cerquen un futur millor al trobar-se mancades de llibertat per viure en pau als seus països d’origen”. “L‘Equip de Govern tenim la clara convicció que el progrés social s’ha de sustentar en la llibertat, la participació ciutadana i l’exercici quotidià del nostre dret a decidir”.

Tanmateix va manifestar que “les persones que formem part d’aquest Ajuntament, som un exemple de la pluralitat i la riquesa política que de ben segur ens farà caminar com a poble, contribuint des de cada municipi a un país cohesionat”.  

Al finalitzar l’ofrena, la Cobla Mil·lènaria de Catalunya Nord i el cor Quorum de Sant Cugat del Vallès van interpretar El Cant dels Segadors.

Més tard, va cloure l’acte,  la Colla de Geganters i Grallers de Barberà que va fer ballar els seus cavallets de Sant Jordi i elsseus gegants.

La celebració de la Diada va continuar a la tarda amb la ballada de Sardanes amenitzada per la Cobla Mil·lènaria de Catalunya Nord i l’entitat Barberà amb la Sardana.

Conferència sobre afusellament de Lluís Companys

Els actes commemoratius de la Diada de l’Onze de Setembre continuaran, dimecres, 14 de setembre a les 19h, a la Biblioteca Esteve Paluzie, on l’Associació d’Història de Barberà organitzarà la presentació del llibre de l’escriptor Jordi Finestres  ‘Retrat d’un Magnicidi’, afusellament de Lluís Companys. La presentació comptarà a més amb el fotògraf i col·laborador en la investigació del llibre, Quim Roser.

Presentació del llibre: ‘Retrat d’un Magnicidi’

Dia: 14  de setembre

Hora: 19h

Lloc: Sala Salvador Allende de la Biblioteca Esteve Paluzie