Barberà del Vallès acull la primera trobada presencial de la comunitat empresarial Open Industry 4.0

Aquesta primera trobada, anomenada Meeting Point, s’ha centrar en l’aplicació a la indústria de la tecnologia de Realitat Augmentada, Virtual i de Visió Artificial.

Des de l’Ajuntament de Barberà del Vallès i el Centre de Negocis Nodus Barberà es treballa per respondre a la transformació del model productiu, que com a conseqüència de l’aparició de noves tecnologies que estan esdevenint motor de canvi, ens condueix cap a una economia digitalitzada i tecnològica que ens ha de permetre parlar en els propers anys d’una autèntica Indústria 4.0 o indústria connectada.

La comunitat online Open Industry 4.0, es va posar en marxa fa 2 anys i està promoguda pels Ajuntaments de Barberà del Vallès Sant Quirze del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell i Terrassa i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona; amb l’objectiu d’apropar les tecnologies que han de permetre la digitalització del sector productiu, la implantació de les “SmartFactories” als polígons d’activitat econòmica i el reforç de la competitivitat de les empreses del nostre territori.

La benvinguda institucional va anar a càrrec de l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Silvia Fuster Alay que apuntava que “La digitalització ha d’arribar a tota la ciutadania, a les empreses i els/les treballadors/res com un element de progrés i cohesió social per generar nous models de negoci més sostenibles”.

La jornada va continuar amb la taula rodona “Els ulls de la indústria: l’impacte d’aquesta tecnologia en els models de producció”, on diversos experts van abordar com afecten aquestes tecnologies en les cadenes de valor, els processos industrials i els reptes de futur que es plantegen a les empreses.

Més tard, les empreses assistents han tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà i provar diversos productes, serveis i dispositius que les empreses del sector han posat a la seva disposició. Des de sistemes de visió artificial per localització i emmagatzematge, passant per simuladors immersius, també s’han pogut provar smartglasses i aplicatius wearables, entre d’altres.

Per finalitzar la jornada, l’Agència ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya, ha presentat el programa de suport a la implementació de les tecnologies disruptives i ha abordat les oportunitats de negoci d’aquest sector a Catalunya.

Des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barberà del Vallès s’impulsa en el municipi una estratègia centrada en la Industria 4.0 amb la clara voluntat d’apropar als polígons industrials de Barberà del Vallès les tecnologies de la Industria 4.0. En paraules de la Regidora de Desenvolupament Econòmic, Yolanda Molinero Campillo “amb l’objectiu de transmetre el potencial d’aquestes tecnologies i presentar experiències reals i demostracions in situ de l’aplicació d’aquestes tecnologies a la indústria.

Aquest primer Meeting Point de la comunitat l’Open Industry 4.0 és l’inici d’un tour de trobades tecnològiques en els municipis participants on s’experimentarà amb les 9 tecnologies que composen l’anomenada Indústria 4.0.