Barberà del Vallès commemora la Diada de Catalunya

La plaça de la Vila va ser l’escenari dels actes institucionals que es van iniciar a les 10.30h amb un concert de música popular i tradicional catalana. Després es va realitzar l’ofrena floral amb la participació d’entitats i partits polítics.

Ahir, 11 de setembre, Barberà del Vallès va commemorar la Diada Nacional de Catalunya amb diverses activitats a la plaça de la Vila.

La jornada va començar a les 10.30h, amb el concert de música popular i tradicional catalana, a càrrec de la Cobla Mil·lenària de la Catalunya Nord.

A les 12h es va iniciar l’acte institucional, amb el Cant de la Senyera, que va ser interpretat per la Cobla Mil·lenària i la coral Quòrum.

A continuació, es va dur a terme l’Ofrena Floral de la Diada. En primer lloc, l’alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, va encapçalar l’ofrena del consistori, acompanyada pels portaveus dels Grups Polítics Municipals.

Tot seguit, diverses entitats i partits polítics van participar-hi en l’ofrena. En primer lloc, les entitats: Agrupació Social de Jubilats i Pensionistes de Can Gorgs, Penya Barça Barberà, Associació Aula d’Extensió Universitària de Barberà del Vallès, La Colla de Geganters i Grallers de Barberà del Vallès, Associació de Dones Braç a Braç, Fibrobarberà, Barberà amb la Sardana, Casa de Granada Cultural Andaluza del Vallès Occidental, Associació de Voluntariat de Protecció Civil de Barberà del Vallès, Associació per a la Igualtat Dones.Com, Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barberà, Colla de Diables de Barberà del Vallès, Associació Grup de teatre La Llauna, Unió Esportiva Hoquei Barberà, CDR Barberà per la Democràcia.

Després va ser el torn dels partits polítics: Partit dels Comunistes de CatalunyaPartit Demòcrata Europeu CatalàRecuperem BarberàEsquerra Republicana de CatalunyaPodemos Barberà del Vallès, Esquerra Alternativa per Barberà – Candidatura d’Unitat Popular, Plataforma Ciutadana de Barberà Partit dels Socialistes de Catalunya i Joventuts Socialistes de Catalunya.

Finalitzada l’ofrena, l’alcaldessa Sílvia Fuster Alay va llegir el manifest de la Diada Nacional de Catalunya a Barberà del Vallès: La Diada Nacional de Catalunya és una celebració que expressa el sentiment d’un poble obert i plural. Un poble que creix amb el respecte de totes les veus, de tots els colors, de totes les idees. Una societat que sempre ha acollit persones que per tenir condicions adverses en els seus llocs d’origen els han hagut d’abandonar i que avui ja formen part d’aquest país que anem construint entre tots i totes”.

Acte seguit, la Cobla Mil·lenària i la coral Quòrum van interpretar el Cant dels Segadors.

La Diada va continuar amb la tradicional ballada de cavallets i gegants, a càrrec de la Colla de Geganters i Grallers de Barberà del Vallès.

Seguidament, i aprofitant els actes de la Diada es va presentar a la ciutadania present a plaça de la Vila el nou vestit de la Geganta de Barberà.

La jornada va finalitzar a la tarda, amb una ballada de Sardanes amb la Cobla Mil·lenària de Catalunya Nord i Barberà amb la Sardana.

Font: Bdv.cat