Barberà del Vallès commemora la Diada Nacional de Catalunya

La plaça de la Vila va acollir els actes institucionals que es van iniciar a les 10.30h amb un concert de música popular i tradicional. Després, es va realitzar l’ofrena floral amb la participació d’entitats i partits polítics.

El passat dilluns, 11 de setembre, Barberà del Vallès va commemorar la Diada Nacional de Catalunya amb diverses activitats a la plaça de la Vila.

La jornada va començar a les 10.30h, amb el concert de música popular i tradicional catalana, a càrrec de la Cobla Mil·lenària de la Catalunya Nord.

A les 12h, l’Equip de Govern es va ubicar a l’espai destinat al Consistori i es va iniciar l’acte institucional, amb el Cant de la Senyera, que va ser interpretat per la Cobla Mil·lenària i la coral Quòrum.

A continuació, es va dur a terme l’Ofrena Floral de la Diada. En primer lloc, l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, va encapçalar l’ofrena del consistori, acompanyada per l’Equip de Govern.

Seguidament, diverses entitats i partits polítics van participar-hi en l’ofrena. Primerament, les entitats: Casa de Granada, Associació de Dones Braç a Braç, Grup de teatre La Llauna, Associació Cultura La Cooperativa, Colla de Geganters i Grallers de Barberà del Vallès, Associació per a la Igualtat Dones.com, Barberà Ciutat del Patinatge, Agrupació de Jubilats i Pensionistes de Can Gorgs, Penya Barça Barberà, Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barberà del Vallès (en representació dels veïns i veïnes dels barris del Casc Antic, La Romànica, Can Llobet, Ca n’Estaper, Can Serra, Can Gorgs, Can Gorgs II, Parc Central i Parc Europa), Associació Aula d’Extensió Universitària, Unió Esportiva Hoquei Barberà, Barberà amb la Sardana, Fiibrobarberà i Agrupament Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya.

Després, va ser el torn dels partits polítics: Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC), Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), Recuperem Barberà (RB), Esquerra Republicana de Catalunya(ERC), Podemos Barberà del Vallès i Esquerra Alternativa per Barberà – Candidatura d’Unitat Popular (EAB-CUP), Plataforma Ciutadana de Barberà (PCPB) i Partit dels Socialistes de Catalunya i Joventuts Socialistes de Catalunya (PSC-JSC).

Finalitzada l’ofrena, l’alcaldessa Sílvia Fuster Alay va llegir el manifest de la Diada Nacional de Catalunya a Barberà del Vallès: “La Diada Nacional de Catalunya és una celebració que expressa el sentiment d’un poble obert. Un poble que ha acollit des dels inicis i que ho seguirà fent. Un poble que camina amb les persones que l’han fet créixer al llarg de la seva història, persones que hem vingut del nord i del sud i que defensem les llibertats del nostre país integrant a tothom, en la llengua, en la cultura, en els sentiments. El diàleg ha de ser el baluard de la política, de la democràcia. Per sobre de tot ha d’estar el diàleg, el consens, la capacitat de compromís social. En definitiva, el respecte al que decideixi la majoria dins del context democràtic que tenim en aquest moment, garantint i facilitant el dret a la participació política, sense posar en risc ni persones ni institucions. La nostra feina com a persones que estem al servei de la ciutadania, ha de servir per canviar les realitats, que de vegades no són fàcils, i hem de lluitar per millorar les condicions socials i de vida de Barberà del Vallès”.

Acte seguit, la Cobla Mil·lenària i la coral Quòrum van interpretar el Cant dels Segadors.

La Diada va continuar amb la tradicional ballada de cavallets i gegants, a càrrec de la Colla de Geganters i Grallers de Barberà del Vallès.

La jornada va finalitzar a la tarda, amb una ballada de Sardanes amb la Cobla Mil·lenària de Catalunya Nord i Barberà amb la Sardana.

Conferència sobre el Castell de Barberà

Els actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya continuaran dijous, 14 de setembre a les 19h, a la Biblioteca Esteve Paluzie, on l’Associació d’Història de Barberà organitzarà la conferència “El Castell de Barberà, testimoni de 1000 anys d’Història”, a càrrec de Lluís Miñarro Martínez i Maria Teresa Sánchez Costa.

Conferència “El Castell de Barberà, testimoni de 1000 anys d’Història”

Dia: 14 de setembre

Hora: 19h

Lloc:Sala Salvador Allende de la Biblioteca Esteve Paluzie

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès

Fotografies de Juan Muñoz, 54 Gallery

Propietat de l’Ajuntament de Barberà del Vallès