Barberà del Vallès commemora l’Aplec del Pa

El Dilluns de Pasqua, 22 d’abril, la ciutat celebra al carrer el repartiment de pa beneït, en aquesta festa totalment barberenca.

El proper Dilluns de Pasqua, 22 d’abril, se celebra, a Barberà del Vallès, l’Aplec del Pa. Antigament, la població es desplaçava a l’Església de La Romànica amb l’objectiu de participar en els actes de cultura popular i tradicionals programats al voltant de l’acte central: el repartiment del pa beneït. Aquesta tradició, que encara es manté, compta amb la col·laboració de diferents entitats, tant per a la distribució del pa, com en l’organització de diverses activitats paral·leles durant la jornada.

Programa d’activitats de l’Aplec del Pa 2019

10.30h – Cercavila pels carrers del barri La Romànica amb la Colla de Geganters i Grallers de Barberà del Vallès. Sortida: Plaça del Mil·lenari. Recorregut: Ronda de Santa Maria, Ramon Berenguer IV, Onze de Setembre, via de Sant Oleguer i plaça del Mil·lenari.

11h – Plaça del Mil·lenari: Missa a l’església de La Romànica.

D’11.30 a 13h – Plaça del Centre Cívic Ca n’Amiguet: Jocs infantils gegants. Organitza: AVV La Romànica.

12h – Plaça del Mil·lenari: Benedicció, repartiment del pa i ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola de Sabadell. Patrocina: El Forn de Barberà i 9Serlons. Col·labora: Barberà amb la Sardana i AVV La Romànica.

12.15h – Centre Cívic Ca n’Amiguet: Concert de cant coral, a càrrec d’units pel Cant, amb la direcció de Maria del Mar Lara. Organitza: Ajuntament de Barberà del Vallès.

13h – Plaça del Centre Cívic Ca n’Amiguet: Espectacle infantil. Organitza: AVV La Romànica.

13.30h – Plaça del Centre Cívic Ca n’Amiguet: Taller de mones de Pasqua. Organitza: AVV La Romànica.

17h – Centre Cívic Ca n’Amiguet: Ball Gent Gran. Organitza: AVV La Romànica.

En el programa d’activitats hi col·laboren AVV La Romànica, Colla de Geganters i Grallers de Barberà del Vallès, Barberà amb la Sardana i Coral units pel Cant.

Font: Ajuntament de BdV