Barberà del Vallès participa a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Seguraque promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Sota el lema ‘Combina i mou-te!’, la Setmana del 2018 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també promou la utilització de diferents modes de transport segons el desplaçament. 

Barberà del Vallès és una ciutat petita que ens permet fer la majoria de desplaçaments quotidians a peu o en bicicleta. Hem d’aprofitar l’oportunitat quan anem a l’escola, a treballar, a fer la compra… Abans d’agafar el cotxe dona-li un parell de voltes a quin impacte tindrà i si es pot evitar.

Us convidem a fer més sostenibles els vostres desplaçaments pel municipi, ja sigui caminant, en bicicleta, en bus, en tren…

Durant tota la setmana, als punts de venda de títols de transport del municipi, per la compra de qualsevol targeta de transport podreu recollir un obsequi de la setmana de la mobilitat 2018. Els punts de venda són:

Barberà del Vallès-0005 al passeig Doctor Moragas, 174-176

Barberà del Vallès-001 al carrer Nemesi Valls, 18

Barberà del Vallès-003 a l’Avinguda Generalitat, 21

C.C. Baricentro Barberà a l’edifici Baricentro

Barberà del Vallès-002 a la ctra. de Barcelona, 306

Dissabte 22 de setembre, la ciutadania podrà utilitzar el bus urbà (L1 Plaça Espanya-Baricentro) de forma gratuïta.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

– Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

– Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.

– Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

– Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.

– Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.