Barberà del Vallès participa a la primera comunitat virtual per apropar la tecnologia del futur a les empreses industrials

Obre les seves portes la primera comunitat virtual Open Industry 4.0 per apropar les tecnologies del futur que han de permetre la digitalització del sector productiu, la implantació de les “SmartFactories” als polígons d’activitat econòmica i reforçar la competitivitat de les empreses.

La comunitat Open Industry 4.0 és la primera comunitat online d’àmbit tecnològic que contribueix al networking i a la generació de negoci per empreses proveïdores de tecnologia 4.0 així com per empreses que l’apliquen en el seu core business. Aquesta acció rep el suport institucional de la Diputació de Barcelona, i està promoguda per les ciutats de Barberà del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell i Terrassa.

Els i les membres d’aquesta comunitat podran gaudir d’un programa d’accions que permetrà treure a la llum casos d’empreses que han introduït la tecnologia 4.0 als seus sistemes industrials. Dins la comunitat hi haurà espai ciberfísic on es desenvoluparan conferències online, conegudes com a webinars, i pronunciades per professionals del món de la indústria 4.0. La temàtica de les conferències serà diversa. El director científic d’Eurecat, Mario Reyes de los Mozos, parlarà sobre ciberseguretat a les empreses industrials. Jorge Rutiña, d’Universal robòtics, ens mostrarà quins seran els nostres companys de feina, i el CEO d’Innovae, Xavier Riba, parlarà sobre tecnologies emergents per reforçar l’acció comercial.

La comunitat també acollirà la segona edició de la Fira Virtual Indústria 4.0. Seguint el concepte de “Second Life”, empreses i visitants es mouran en un entorn firal real, però sense necessitat de moure’s del seu lloc físic de treball. Les empreses expositores tindran estands des d’on podran fer demostracions dels seus productes i serveis 4.0, realitzar xats en directe i obtenir contactes professionals que es traduiran en negocis per l’empresa. Tant la fira com els webinars es produiran de forma interactiva del 7 al 9 de març. L’any passat hi van exposar 30 empreses i la fira va tenir una durada d’un mes. L’índex de visites va superar les 2.100 visites i una mitjana de 6 minuts per persona interactuant amb la fira i els estands, demostren l’elevat interès per part del públic.

La participació del CDTI (Centro de desarrollo Tecnológico e Industrial, del Ministerio de Empresa) permetrà que les persones usuàries puguin sol·licitar una autodiagnosi sobre el grau de digitalització de la seva empresa. La col·laboració amb l’Agència per a la Competitivitat ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya permetrà obtenir una visió àmplia del mapa d’oportunitats que presenta la Indústria 4.0 a Catalunya.

Podeu saber més d’aquesta iniciativa accedint a la web de la comunitat: www.openindustry40.com

Font: Ajuntament de BdV