Barberà del Vallès s’adhereix a la Campanya Casa Nostra és Casa Vostra

Ara, Casa nostra, casa vostra ja no és ningú en concret i és tothom alhora. Icompartim una profunda preocupació per la situació que viuen milers de persones migrants i desplaçades per força, dins i fora de la Unió Europea.

Al ple número 2 del mes de febrer d’enguany, l’Ajuntament de Barberà del Vallès va aprovar, amb els vots a favor de RB, ERC, JxB, PCPB i PSC i l’abstenció del PP, el manifest i adhesió a la Campanya “Casa Nostra és Casa Vostra” creada per un grup de persones independents i un conjunt d’entitats del país en favor de les persones refugiades i migrades.

L’Ajuntament de Barberà del Vallès té la voluntat de mantenir i reforçar el compromís actiu del món local ajudant a les persones que necessiten protecció internacional.

Casa nostra, casa vostra és una campanya que neix d’un gran grup de persones que treballen en el món de la comunicació i que, el passat 9 de maig, curiosament el dia d’Europa, vam coincidir als camps de refugiats de la frontera de Grècia amb Macedònia fent-hi projectes professionals o de voluntariat.

A la tornada, vam veure clar que havíem de denunciar el que hi havíem vist i que havíem de fer alguna cosa per canviar la situació de les persones refugiades i migrants. A poc a poc, vam anar sumant complicitats de moltes persones que volien donar resposta a l’anomenada “crisi migratòria” que viu la Mediterrània.

Quan vam notar que el projecte estava creixent, ens vam adonar de seguida que l’havíem de compartir i que l’havíem d’obrir a la participació de la societat civil i les entitats.