Barberà del Vallès se suma al Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)

L’Ajuntament de Barberà del Vallès s’ha volgut sumar a la lluita contra l’Esclerosis Lateral Amiotròfica sortint al carrer vestit de verd, color representatiu de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls.

El 21 de juny, Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica, personal de l’Ajuntament, regidors i regidores de l’Equip de Govern i l’Alcaldessa, Sílvia Fuster Alay, han sortit al carrer a mostrar el seu suport a la lluita contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica, sumant-se a la iniciativa “Fes un gest per l’ELA”. 

L’ELA és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs. Aquesta degeneració fa que es perdi la capacitat per iniciar i controlar el moviment muscular.

A més, el seu diagnòstic és difícil, ja que depèn del grau de sospita diagnostica del personal mèdic i que es basa en criteris clínics de certesa, cosa que pot fer que s’allargui molt en el temps.

Actualment no té cura i se’n desconeix la causa.

Es calcula que entre el 5 i el 10% dels casos tenen un origen hereditari, tot i que la majoria apareixen de forma esporàdica, i es creu que hi intervenen factors genètics i ambientals, relacionats amb l’estil de vida.

Per a més informació podeu consultar la web de la Fundació Miquel Valls.

Font: Ajuntament de BdV