Barberà de Carnestoltes

Els actes centrals se celebraran aquest dissabte amb la Rua pels carrers de la ciutat i el ball a la plaça de la Vila.

El judici final i sumaríssim es realitzarà el proper dia 17 de febrer.

Barberà inicia una de les festes més esbojarrades de l’any, el Carnaval.

La nit de divendres també acollirà el Carnestoltes de l’Espai Jove La Roma. Tot el jovent de la ciutat  podrà gaudir i ballar amb les seves disfresses des de les 21h.

Dissabte, 10 de febrer serà el torn de la gran rua per la ciutat. Enguany la rua  s’iniciarà a les 17.30h al carrer Monturiol. La passarà pel c. del Bosc, ronda Indústria, ronda de l’Est, passeig Doctor Moragas fins a la rotonda de la font del c. Pintor Fortuny. Tot seguit, tornarà a baixar per Doctor Moragas fins a la plaça de la Vila. La rua estarà dinamitzada per la ciutadania i les comparses inscrites, així com per la Cia. La Xip Xap amb el seu espectacle Rum Rum Trasto Karts.

Enguany hi haurà premis. Es lliuraran guardons per la comparsa més Original, a la més Divertida, la més Vistosa i la més Festiva. Les carrosses i comparses també optaran al premi: Qui-no-es-consola-és-perquè-no-vol.

Més tard (19.30h), i un cop tothom hagi arribat al centre de la ciutat es realitzarà el Ball de Carnaval amb el grup Remember, L’Original.

A les 21.30h el jovent de Barberà que vulgui podrà participar a la Cercavila musical de Mediaplayers, direcció La Nau. Un cop allà, a partir de les 23h començarà la Gran Festa de Carnaval on hi haurà un concurs de disfresses i a més comptarà amb les actuacions dels punxa discos MagentaAcción Limón i Dj Txivi.

Judici  Final del Rei Carnestoltes

Dissabte, 17 de febrer, barberencs i barberenques realitzaran el judici final del Rei Carnestoltes ambl’anomenada cercavila de la mort (18.30h), que anirà a càrrec dels Diables de Barberà i de la Batucada Arritmia. El recorregut s’iniciarà al Mercat Municipal Onze de Setembre, i passarà pel carrer Verge de l’Assumpció, carrer Manuel de Falla, passeig Doctor Moragas, fins a la plaça de la Vila. Un cop arribin al centre de la ciutat es realitzarà el Judici Sumaríssim a Sa Majestat (19h).

La festa finalitzarà a les 20h amb el correfoc de l’Última disbauxa a càrrec dels Diables de Barberà i de diferents colles convidades de la comarca, que faran un recorregut per plaça de la Vila, carrer de Verge de l’Assumpció, Manuel de Falla, passeig Doctor Moragas, i plaça de la Vila; i amb l’espectacle de foc amb el que es cremarà el Rei Carnestoltes, que organitzen els Diables de la ciutat i col·laboren la Batucada Arritmia, la Cia. de teatre D’sas’3 i la Bastonera de Barberà.

Si vols conèixer aquesta i altres activitats del Carnaval 2018 consulta el programa.

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès