Barberà contra les violències masclistes

Durant tot el mes de novembre a la façana de l’Ajuntament lluirà una pancarta per mostrar el rebuig de la violència masclista, així com sensibilitzar a la població per lluitar per a l’eradicació d’aquesta xacra social.

Durant tot el mes de novembre a la façana de l’Ajuntament de Barberà del Vallès lluirà una pancarta amb el lema ‘Barberà contra les violències masclistes’ . Amb aquesta iniciativa el consistori vol mostrar el seu compromís en la lluita contra aquesta xacra social, sensibilitzar i conscienciar a la població i donar suport a totes les víctimes de violència masclista.

Aquestes és una de les accions que l’Ajuntament va aprovar el 25 de novembre de 2015 en sessió plenària amb el suport de tots els grups municipals. En l’acord s’estableix que “cal denunciar i sensibilitzar la societat perquè s’assoleixi la plena llibertat i el dret a viure sense violències. Les violències masclistes són assumptes del conjunt de la ciutadania, també de les seves organitzacions i institucions. És prioritari situar la prevenció d’aquesta violència com una política estratègica a tots els nivells“.

El consistori barberenc, a través del Programa Municipal de Polítiques per a l’Equitat de Gènere, treballa per a l’abordatge integral de la violència masclista, en diferents línies de treball: prevenció, a través de fomentar projectes de coeducació en el municipi; sensibilització a la ciutadania, amb l’organització d’activitats; formació continuada a professionals per tal de fer una millor detecció i serveis d’atenció i recuperació per a les dones que estiguin o hagin estat en una situació de violència masclista.

Fins al dia d’avui, 87 dones han estat assassinades a causa d’aquesta xacra social.  Cal la implicació i el compromís de tota la societat per aconseguir la seva eradicació, sumant esforços de totes les institucions i la societat civil.