Barberà posa en marxa els Pressupostos Participatius 2018

Els Pressupostos Participatius són una eina de participació i gestió de la ciutat, mitjançant la qual la ciutadania pot proposar i decidir sobre el destí de part dels recursos econòmics municipals.

Aquest diumenge, durant la Diada de Sant Jordi, s’instal·larà a la plaça de la Vila una carpa informativa on la ciutadania podrà consultar el procés i les seves fases.

L’Ajuntament de Barberà del Vallès inicia la segona edició dels Pressupostos Participatius, en els quals la ciutadania pot decidir on destinar part dels recursos públics.

Veïns i veïnes de Barberà així com entitats ciutadanes podran presentar propostes per un màxim de 30 mil euros (IVA inclòs) cadascuna, amb una dotació total de 150 mil euros.

Com a novetat, en aquesta segona edició dels Pressupostos Participatius, persones majors de 16 anys empadronades a la ciutat podran presentar propostes adjuntant la signatura de 15 persones que donin suport a la proposta.

Les propostes es podran formalitzar del 2 al 31 de maig. Abans d’això, el consistori donarà a conèixer a la població de Barberà el funcionament del procés, les seves fases així com el calendari establert. Es farà a peu de carrer, instal·lant carpes informatives durant els mesos d’abril i maig, on s’oferirà informació detallada de què cal fer per presentar propostes així com els terminis per fer-ho. (Consulta els dies i llocs on s’instal·laran les carpes). Cal destacar, que per tal que la informació arribi a tota la ciutadania, tanmateix es distribuirà un tríptic informatiu a tots els domicilis de la ciutat.

La web municipal informa del procés

Per conèixer tot el procediment de Pressupostos Participatius, la ciutadania també pot accedir a la pàgina web www.bdv.cat/PressupostosParticipatius2018. En aquesta secció s’inclouen totes les fases, des de l’inici fins al final (difusió del procés, com i quan presentar propostes, així com estudi, la votació, la selecció definitiva, els resultats, i el calendari).

Aquesta secció s’anirà actualitzant a mesura que vagin avançant les fases del procés participatiu.

Els Pressupostos Participatius 2017

L’Ajuntament de Barberà del Vallès va endegar el projecte de Pressupostos Participatius el passat any 2016, amb l’objectiu de posar en marxa aquest mecanisme de democràcia activa que permeti a la ciutadania influir o decidir directament sobre els pressupostos municipals.

L’any passat es van presentar un total de 7 projectes, 6 dels quals s’executaran durant aquest any 2017.

Consulta la web de Pressupostos Participatius 2018 i participa!