El Bosc de Can Gorgs de Barberà s‘integra a la Xarxa de Parcs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Aquest espai, amb una superfície de 32.347 m2, formarà part  dels 51 parcs de la Xarxa de Parcs  Metropolitans.
L’AMB desenvoluparà el manteniment integral, la promoció i dinamització del Bosc de Can Gorgs  gràcies a un conveni signat  amb l’Ajuntament.
La Torre d’en Gorgs de Barberà el Vallès va acollir el passat dilluns, 19 de febrer la presentació de la incorporació del Bosc de Can Gorgs a la Xarxa de Parcs Metropolitans (XPM). 
A l’acte de presentació van assistir un ampli nombre de veïns i veïnes del barri de Can Gorgs II i d’altres zones de la ciutat, que van poder conèixer de primera mà el futur del Bosc de Can Gorgs. 
La presentació va anar a càrrec de l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay; del Tinent d’Alcaldia de Territori i Medi Ambient, Fabià Díaz-Cortés; del Cap de l’Àrea de Serveis Territorials, Jordi Llonch i Soler; i del Cap de Servei de Promoció i Conservació de Parcs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Jordi Bordanove Richart. 
Durant la seva intervenció l’Alcaldessa de Barberà va manifestar la importància de la integració del Bosc de Can Gorgs com a nou parc de la XPM, “no només per la ciutadania del barri de Can Gorgs sinó per tots els veïns i veïnes de Barberà del Vallès”. “El Bosc de Can Gorgs és un espai que acull diferents activitats a nivell cultural, esportiu…. És un bosc que tenim molt ben connectat i al que la ciutadania pot accedir a ell a peu o en tren, des dels municipis veïns”.
Per la seva banda, el Tinent d’Alcaldia de Territori i Medi Ambient, Fabià Díaz-Cortés va posar en valor el conveni de cooperació amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i va explicar la importància d’aquesta adhesió pel futur i la promoció del Bosc de Can Gorgs.“Amb aquest conveni millorem la capacitat d’inversió, ja que l’AMB durant cada any destinarà més de 100 mil euros en manteniment i dinamització del parc, i l’Ajuntament podrà fer altres propostes d’inversió al barri”.  
El regidor tanmateix va manifestar que aquesta adhesió és important pel barri de Can Gorgs II  pel fet que “millora la centralitat del barri i facilita que el puguin conèixer veïns i veïnes de l’Àrea Metropolitana“.
El Cap de l’Àrea de Serveis Territorials, Jordi Llonch i Soler a més d’oferir una mica de la història de l’evolució del bosc, va explicar com les zones verdes de la ciutat han guanyat en qualitat amb el llarg dels anys.  Llonch va donar alguns detalls del futur d’aquest parc. “Estem estudiant algunes actuacions per donar vida al parc”, com per exemple, ubicar un espai habilitat per als gossos, un espai lúdic destinat al joc de petanca una zona de jocs infantils, un espai de bar per dotar de més serveis a la Torre d’en Gorgs, així com millorar la il·luminació per qüestions de seguretat. També va parlar de la creació d’una futura xarxa de connexió entre totes les zones verdes de la ciutat, amb l’objectiu de fomentar l’activitat física i la pràctica de l’esport a l’aire lliure des de qualsevol punt del municipi, i de millorar els accessos al bosc, adaptant-los a totes les persones.
El Cap de Servei de Promoció i Conservació de Parcs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Jordi Bordanove Richart, va ser l’encarregat d’oferir algunes dades del funcionament, objectius i model de gestió de la Xarxa de Parcs Metropolitans.  Bordanove va explicar que l’AMB és l’encarregada de la gestió integral del Bosc de Can Gorgs, integrant el manteniment de neteja, vegetació, mobiliari, instal·lacions, paviments i altres elements construïts, un manteniment realitzat amb l’objectiu de “que pugui ser gaudit pels veïns i veïnes del barri”  i que “tingui la màxima qualitat per a la ciutadania, i que sigui segur, sostenible, eficient i funcional per a tothom” . 
Aquest manteniment va acompanyat d’accions relacionades amb la promoció de valors socioambientals. Ho fan a través de programes d’activitats educatives i de dinamització, com les que pertanyen al programa d’educació ambiental “Compartim un Futur”, els projectes participatius amb escoles i entitats de la ciutat, la Jugatecambiental o el Cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans.
Totes aquestes activitats es poden consultar a la web http://www.amb.cat/parcs
Font: Ajuntament de BdV i AMB