Els i les estudiants, així com la comunitat educativa del centre, van desenvolupar diferents activitats entre les quals cal destacar l‘estudi dels animals en extinció, el coneixement d’èpoques com la prehistòria a través de les seves eines pictòriques, i un taller de recuperació d‘ocells amb la creació de capses-niu, entre d’altres. L‘Escola també va acollir una activitat molt divertida emmarcada en el programa ’Aprendre Junts és millor‘, una iniciativa d’educació assistida amb gossos que va mostrar als infants els beneficis dels animals en l’aprenentatge.

Un any més, l’Escola Can Serra de Barberà del Vallès ha celebrat la seva Setmana Cultural, enguany dedicada a l’estudi dels animals en risc d’extinció. Temàtica i l’eslògan ‘Amb animals en Risc, Jo no Visc!’, així com el cartell van ser escollits pel mateix
alumnat a través d’una votació.
Les activitats van ser diverses depenent del cicle educatiu al qual pertanyien. Així, els i les alumnes d’Educació Infantil van investigar sobre diversos animals que es van extingir en el passat, com ara els mamuts, els tigres amb dents de sabre o els dinosaures.
A Primària, cada cicle ha estudiat animals en risc d’extinció que viuen en diferents àmbits: 
cicle inicial, aigua (Narval i pingüins); cicle mitjà, terra (pandes i cangurs); cicle superior, aire (mussol pirinenc i trencalòs).
Els infants de P3, P4 i P5 han viatjat a la prehistòria i han fet activitats com: eines prehistòriques, pintures amb pigments naturals, penjolls amb dents de sabre, fòssils amb petjades de dinosaures, excavació de restes arqueològiques, etc.
A 1r van fer un taller de modelatge per estudiar la balena Narval.
L’alumnat de 2n van experimentar amb el gel, per fer-se una idea del fred al qual s’exposen molts pingüins.
A 3r van fer pandes amb paper reciclat i a 4t van viatjar cap a Austràlia
fent saltirons per estudiar les curiositats del cangur.
Els més grans de l’escola, els i les alumnes del cicle superior, van fer un taller de capses-niu, molt engrescador, amb martell en mà, fustes, cargols i molta traça. A més, van rebre dos especialistes en aus que els van explicar molts detalls d’animals com l’òliba, àligues, voltors, mussols, corbs, etc. A continuació van anar al gimnàs, al pavelló Can Serra, on van poder gaudir de diverses exhibicions de vol, demostracions d’intel·ligència i van poder veure ben a prop les diferents aus rapinyaires.
El passat divendres dia 5 de febrer , com és tradició a l’escola, l’alumnat es va disfressar de l’animal que havien estat estudiant i van ballar davant les famílies per posar punt final a la Setmana Cultural i al Carnaval.

L‘Escola va gaudir també de la visita de tres gossos d’assistència que es va ensenyar els beneficis de l’aprenentatge amb animals

Una de les activitats que tanmateix va desenvolupar l’Escola Can Serra va ser un taller emmarcat en el programa ‘Aprendre Junts és Millor’, una iniciativa d’educació assistida amb gossos que vol mostrar els beneficis de les mascotes en l’aprenentatge dels infants i joves.

La jornada organitzada per l’empresa d’alimentació d’animals Purina i el Centre de Teràpies Assistides amb Cans (CTAC) també va incidir en la importància de la cura responsable dels animals de companyia.
L’alumnat de primer es van trobar amb la Lila, la Charlotte i la Pipa, tres gosses d’assistència. Junts van treballar les habilitats lectores llegint el conte ‘L’estiu que vaig conèixer el meu millor amic’, una història protagonitzada per dos veïns i el seu gos.
També van prendre consciència de la importància que poden tenir els gossos a la nostra societat i de la cura i responsabilitat que es desprèn de tenir un animal.
La jornada es va dividir en dues parts: la sessió d’iniciació amb una posada en escena divertida i la sessió a les aules on els alumnes van realitzar la lectura d’un conte interactuant amb els animals.
El centre ha valorat molt positivament aquesta activitat per convertir-se en “una experiència inoblidable i molt gratificant”.