Canvi de data de la ideathon del II SmartCAT Challenge de mobilitat

La jornada se celebrarà el proper dissabte 1 de juliol a Nodus Barberà.

El prper dissabte 1 de juliol al Centre de Negocis Nodus Barberà del polígon industrial Can Salvatella, se celebrarà una hackathon d’idees o ideathon de la segona edició de l’SmartCAT Challenge, un concurs d’innovació oberta que potencia la creació de solucions tecnològiques, tot connectant persones emprenedores, desenvolupadores, expertes tècniques i organitzacions.
Durant el mes de maig, diversos agents del sector van dur a terme una sèrie de tallers on van aportar diferents perspectives de les necessitats que s’havien de resoldre. Aquestes reunions prèvies van servir per definir els reptes amb els que comptarà el concurs en les seves vessants d’inclusió social i de mobilitat.
A la ideathon de Barberà del Vallès, les persones participants exposaran les seves idees per resoldre problemes de mobilitat en tres entorns diferents: ciutats, territori i polígons industrials. Entre altres, els reptes proposats són els següents:
  • Gestionar l’aparcament a la via pública: el flux de cotxes i l’estacionament correcte.
  • Reduir el nombre de vehicles privats als centres de les ciutats.
  • Millorar el transport sostenible i públic, en especial en entorns extra urbans.
  • Millorar la informació i gestió del trànsit i aparcament de vehicles pesats, en especial en entorns industrials com els polígons.
Tots els reptes es poden consultar a la web http://smartcatchallenge.cat/
La inscripció a la jornada és gratuïta i es pot fer mitjançant aquest enllaç: http://ow.ly/aYVB30c3Pan 
L’SmartCAT Challenge és una iniciativa de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barberà del Vallès i el Centre de Negocis Nodus Barberà. En la seva primera edició va comptar amb més de 70 participants a la ideathon i es van presentar 60 solucions tecnològiques per resoldre els reptes plantejats.
Connectar, crear i definir el país que volem
A la ideathon, les persones participants presentaran les seves idees i tot seguit es crearan els diferents equips de treball amb suport de professionals experts. Hi haurà un espai de networking i al final del dia, els i les assistents acabaran presentant el seu projecte.
Aquesta jornada serà l’inici d’un procés de quatre mesos durant els quals, els participants tindran accés a la plataforma d’incubació online de Smart City Hack i disposaran de mentors i recursos tecnològics que els guiaran per poder transformar les seves idees inicials en projectes reals.
El repte finalitzarà amb una competició online, on públic i jurat triaran les millors solucions que competiran a la final de l’smartCAT Challenge que tindrà lloc a la tardor de 2017. A més, el millor projecte de cada temàtica tindrà la possibilitat de realitzar una prova pilot dins del marc del Catalonia SmartLab.