Es canvien els desfibril·ladors ubicats en espais públics i equipaments de la ciutat

L’empresa Cardiosos és la nova adjudicatària del servei de protecció de la salut. Les ubicacions serán les mateixes. El Mercat Onze de Setembre, les diferents Instal·lacions Esportives Municipals, el Teatre Municipal Cooperativa o la Biblioteca Esteve Paluzie, són alguns d’ells.

Cardiosos és la nova empresa adjudicatària del servei de cardioprotecció de Barberà del Vallès. L’empresa de protecció de la salut serà la nova responsable de vetllar pel servei de cardioprotecció i pel bon funcionament dels Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) del municipi. En total, Cardiosos instal·larà 14 DEA. 2 aparells seran mòbils i estaran instal·lats als vehicles de la Policia Local, 3 amb un tòtem a la via pública i els 9 restants s’ubicaran en vitrines a l’interior de dependències i equipaments municipals com el Mercat Onze de Setembre, les diferents Instal·lacions Esportives Municipals, el Teatre Municipal Cooperativa, o la Biblioteca Esteve Paluzie, entre d’altres. Les característiques dels aparells DEA permeten que qualsevol persona, estigui formada en el seu ús o no, pugui utilitzar-los. És una maquinària molt intuïtiva que en prémer el botó d’arrencada fa un guiatge mitjançant instruccions de veu a l’usuari. L’aparell detecta l’estat del cor de la persona que està essent atesa i en programa les descàrregues automàticament. Una de les característiques destacades és que també incorpora pegats pediàtrics i permet ser utilitzada en infants. Els aparells que tenen una bateria de quatre anys, poden ser revisats mitjançant telecontrol, el que permet conèixer-ne en qualsevol moment el seu estat.

Tot i que qualsevol el pot utilitzar, l’Ajuntament de Barberà del Vallès i Cardiosos han previst una formació i reciclatge formatiu. A més, Cardiosos oferirà xerrades informatives a la població sobre l’ús d’aquests aparells que poden salvar vides, així com als Agents de Salut. La importància d’actuar La cardioprotecció de les ciutats és una necessitat cada vegada més important, ja que les malalties cardíaques són la primera causa de mort a Europa i a Espanya moren cada any més de 25.000 persones de manera sobtada. A Catalunya la xifra és de 10 persones al dia mortes per aturades cardiorespiratòries amb un total de 3.700 víctimes anuals. Per tant una actuació precoç i eficaç, amb l’ajuda d’un DEA, és decisiva davant d’una situació crítica i pot resultar clau per aconseguir salvar una vida. Les possibilitats de supervivència disminueixen un 10% per cada minut que passa si no s’actua ràpidament. Per això és tan important l’actuació immediata, mentre no arriben els serveis d’emergències i disposar d’una xarxa àmplia de desfibril·ladors que permetin una actuació eficaç. Cardiosos té una àmplia trajectòria en l’àmbit de la formació sanitària, la cardioprotecció i els serveis preventius mèdics. La companyia del grup Aquasos, presta el servei de cardioprotecció a més de 200 municipis d’arreu de Catalunya. A més, també ofereix aquest servei a entitats públiques o privades tan importants com pot ser la Federació Catalana de Futbol i la Federació Catalana de Bàsquet, així com a molts clubs esportius, residències de gent gran i d’altres equipaments. Cardiosos és la responsable de la celebrada APP Cardiocity 112. Consulta el mapa per conèixer la ubicació dels DEA.