Centenars de dones clamen contra el masclisme

Col·lectius feministes han convocat mobilitzacions en gairebé un centenar de ciutats i localitat de tota Espanya sota el lema ‘Ni un pas enrere en igualtat. No negociem’ en solidaritat amb les dones d’Andalusia i contra els postulats de Vox

Diversos centenars de manifestants, la majoria dones, s’han concentrat aquesta tarda en la plaça Sant Jaume de Barcelona en suport de les dones andaluses i contra les polítiques antifeministas de Vox, unint-se a les mobilitzacions de col·lectius feministes en totes les províncies andaluses i a Madrid.

La concentració ha estat convocada per la Xarxa Feminista de Catalunya, coincidint amb l’inici del debat d’investidura del candidat del PP a la presidència de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, qui previsiblement sortirà elegit president de la Junta amb els suports de Ciutadans i de Vox.
Sota el lema “Els drets de les dones no es negocien! Cap pas enrere en la igualtat”, la portaveu de la Xarxa Feminista, Montse Cervera, ha explicat a Efe: “és molt important la solidaritat amb les andaluses perquè els nostres drets no es negocien mai, perquè estem parlant de la llibertat de les dones, de les migrades, de drets bàsics elementals pels quals hem estat lluitant 40 anys”.

“No és només la solidaritat sinó que nosaltres no volem el feixisme en les nostres vides ni en les institucions”, ha afegit.

També ha criticat que a Andalusia es “estigui negociant amb els drets de les dones, fent-los passar com a moneda de canvi i negant la realitat i la violència masclista”.

Les concentracions de suport a les dones andaluses també s’han organitzat en localitats com Barberà del Vallés, Lleida, L’Hospitalet del Llobregat i Terrassa i han comptat amb el suport de CCOO i UGT i els partits d’En Comú Podem, CUP, PSC, ERC i PDeCat.

Font: Efe