Cerdanyola exigeix que el Tribut Metropolità vinculat a l‘entrada del municipi a la Zona 1 s’implanti de forma progressiva

Ajuntament de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) vol que el nou Tribut Metropolità que els ciutadans hauran de pagar en passar a formar part de la Zona 1 del Transport Metropolità “s’implanti de forma progressiva”. L’alcalde de la població, Carles Escolà, ha anunciat que presentaran diverses al·legacions a la decisió de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per exigir que la nova taxa s’apliqui en paral·lel a un “pla d’inversions” que permeti millorar el servei de transport públic al municipi. El batlle ha acusat l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) d’haver arribat a un “acord polític” sense tenir en compte la voluntat dels ajuntaments afectats i ha titllat la mesura “d’electoralista”.

L’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, ha reconegut que la integració a la primera corona tarifària és una bona notícia però ha criticat la manera com l’està tirant endavant l’AMB. “No s’ha cercat el consens amb els ajuntaments, l’únic que s’ha buscat és un acord polític per poder aprovar la mesura al Consell Metropolità i la prova és que en el plenari només hi van votar a favor els tres grups de govern, PSC, Entesa i ERC, ningú més hi va fer suport”, ha apuntat.Escolà ha titllat la mesura “d’electoralista”, tot recordant que l’entrada en Zona 1 tindrà efectes l’1 de gener, “però en canvi, la contrapartida, que suposa el nou tribut municipal que hauran de pagar els ciutadans no s’aplicarà fins el més de juny, després de les eleccions municipals”. En aquest sentit s’ha expressat la regidora de mobilitat, Conchi Haro, que ha indicat que un estudi municipal revela que les famílies residents hauran de pagar 36 euros anuals per cada 100.000 euros de valor cadastral que tinguin, el que supposa un import mig de 40,19 euros. Pel que fa als no residents, hauran d’abonar 106 euros anuals per cada 100.000 euros de valor cadastral, el que suposa 77,05 euros de mitjana. Haro també ha desmentit que la integració a la Zona 1 impliqui un increment d’usuaris del transport públic a la ciutat, ja que afirma que “el servei no millorarà i no canviarà”. Alhora ha lamentat que els usuaris que més beneficiats surtin de la mesura són els que fan servir títols de transports de deu viatges, els quals veuran com els 20,10 euros que paguen actualment es redueixen a 10,20. “Els viatgers habituals no veuran un estalvi de 400 euros anuals com s’ha dit, ja que en els abonaments mensuals o trimestrals el benefici és menor”, ha comentat. En el cas de títol mensuals el preu de l’abonament s’abaratirà 29 euros al mes i en el cas de trimestrals 17. “No trobem normal que es premiï més l’usuari ocasional que l’habitual”, ha assenyalat. Així mateix ha recordat que el municipi de referència de la major part dels ciutadans de Cerdanyola no és Barcelona, sinó que ho és Sabadell o altres poblacions de la comarca, moltes de les quals no formaran part de la primera corona tarifaria. “Això generarà anomalies”, ha considerat.Per tot plegat l’Ajuntament presentarà diverses al·legacions a aquest projecte que es centraran en reclamar que l’aplicació del tribut metropolità sigui “progressiu” i es faci en paral·lel a un pla de millora del servei que contempli totes aquestes problemàtiques.