El cinefòrum Sufragistes omple l’Auditori Maria Feliu

El Programa Municipal de Polítiques per a l’Equitat de Gènere, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, va organitzar el passat dijous, 9 de març a les 18h el cinefòrum Sufragistes, dirigida per Sarah Gavron, escrita per Abi Morgan i protagonitzada per les actrius Carey Mulligan, Helena Bonhman i Meryl Streep.

L’acte va estar presentat per l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay i la regidora del Programa Municipal de Polítiques per a l’Equitat de Gènere de l’Ajuntament, Mireia Sánchez Pi.

Sufragistes tracta sobre el moviment sufragista anglès, que va néixer pels voltants de la Primera Guerra Mundial i que era imprescindible veure per tal de conèixer la lluita de dones que, en definitiva, van obrir camí i lluitar per la consecució dels seus drets, malgrat van haver de pagar un preu molt alt a tots nivells per fer-ho.

Després de la projecció es va fer un debat molt interessant sobre temes que havien sorgit a la pel·lícula, que evidenciaven no només les discriminacions que han patit les dones al llarg de la història, sinó també com moltes d’elles continuen vigents a dia d’avui.  Es va visibilitzar com el patriarcat continua vigent a l’actualitat a tots els països del món i com depenent de les polítiques existents es poden perdre drets ja adquirits temps enrera.

Malgrat la duresa de la pel·lícula el debat es va finalitzar fent èmfasi en com totes les persones podem aportar el nostra gra de sorra, fent petits canvis en la nostra vida quotidiana per tal de transformar la societat perquè sigui més equitativa i igualitària.

L’Auditori Maria Feliu es va omplir, sent un èxit de participació, atès que hi van assistir 190 persones, 173 dones i 17 homes i al debat es van quedar 42 persones, 38 dones i 4 homes.