Col·laboració entre els consells comarcals del Vallès Occidental i Oriental en cooperació al Senegal

Arrel del lligam que existeix entre el Senegal i els Vallesos, els Consell Comarcals de les dues comarques estan subscrits al conveni marc de col·laboració per l’aplicació de polítiques conjuntes en matèria de cooperació Internacional al desenvolupament. L’objectiu és aconseguir una major eficàcia dels recursos per poder ajudar a eradicar la pobresa i fomentar la igualtat d’oportunitats i el benestar de les persones al Senegal.

En el marc d’aquest conveni, els dos consells comarcals han impulsat el programa “Avant manger, je me lave les mains 2018” que es va portar a terme a sis escoles de Missirah. La seva missió ha estat la generació i consolidació de la consciència entre el col·lectiu dels nens i les nenes de què rentar-se les mans en qualsevol moment però, especialment abans de menjar, pot evitar moltes malalties.

A més, s’ha aprovat un projecte de construcció de dues aules per a reemplaçar les que cada any es construeixen amb bambú a Missirah. El projecte té un període d’execució del 24 de desembre del 2018 fins el 31 de maig de 2019 i afectarà un total de 140 alumnes del Lycée. Està dotat amb un pressupost de 17.958 euros.

D’altra banda, la Regió de Tambacounda té un lligam amb el Vallès Occidental. El 2016, aquí hi havien censats un total  de 2.084 persones d’origen senegalès. Més del 50%  d’aquesta població es concentra a Terrassa i la resta, entre Sabadell, Cerdanyola, Ripollet, Rubí i Barberà del Vallès. D’aquest total de persones d’origen senegalès censades als municipis de la comarca, un 65% són originàries de la regió de Tambacounda i també de la comunitat Rural de Missirah.

Font: terrassadigital