Com ja és tradició: Alumnat de la Fundació Barberà Promoció decora les balconades de l’Ajuntament pel Nadal

Aquest ha estat el cinquè Nadal consecutiu que l’alumnat de la Fundació Barberà Promoció realitza el guarniment de les balconades de l’Ajuntament

El passat 4 de desembre, l’alumnat del Programa de Formació i Inserció – PFI Auxiliar de vivers i jardins i les persones participants del taller de Restauració de mobles, superfícies i tancaments de l’Escola CEP, van realitzar el muntatge de la decoració de les balconades de l’Ajuntament de Barberà del Vallès amb motius nadalencs. Ambdues formacions es realitzen a la Fundació Barberà Promoció.

Un cop van finalitzar el muntatge, l’Alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés Trillo, va expressar el reconeixement envers l’alumnat per la feina feta, destacant el valor que té la seva formació, així com la importància que representa pel seu futur que es preparin i es formin en una ocupació. Tot seguit, els va agrair i felicitar per la seva col·laboració.

Aquest projecte, que porta el nom “Guarnim l’Ajuntament”, es realitza emprant la metodologia d’aprenentatge-servei (APS), a través del qual l’alumnat millora els seus aprenentatges referents a coneixements i continguts de jardineria i restauració, a més de desenvolupar les seves capacitats, destreses i actituds i ho fan alhora que actuen com a membres de la comunitat compromesos amb el municipi.

La realització d’aquest projecte s’ha portat a terme en quatre fases:

1ª fase – Reunió informativa que va aplegar a l’alumnat d’ambdós cursos per explicar el projecte i iniciar amb el disseny per confeccionar la decoració de la balconada.

2ª fase – Presa de mesures dels balcons de l’Ajuntament per saber quines mides haurien de tenir els ornaments i la seva distribució per la balconada.

3ª fase – Preparació de l’ornamentació. Al llarg de les dues darreres setmanes del mes de novembre i la primera de desembre, l’alumnat es va dedicar a elaborar els ornaments per fer la decoració de les balconades de l’Ajuntament.

4ª fase – Muntatge i col·locació, i rebuda de l’Alcalde de Barberà del Vallès. El passat 4 i 5 de desembre l’alumnat va procedir a realitzar la instal·lació de les figures als balcons de l’Ajuntament. Un cop acabat, l’Alcalde els va rebre a la Sala de Plens.

Amb aquesta acció, l’Ajuntament de Barberà del Vallès consolida la mostra de confiança dipositada en l’alumnat de la Fundació Barberà Promoció i aposta per una metodologia educativa que genera un impacte positiu en l’aprenentatge de les persones.

Els Programes de Formació i Inserció tenen una durada de 1.000 hores i té com a objectius facilitar la inserció laboral d’aquest alumnat i, sobretot, la continuïtat al sistema educatiu reglat en el curs 2018-2019.

Aquesta formació està autoritzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i està cofinançada per la Diputació de Barcelona, emmarcada dins del Programa complementari de Transicions Educatives, i la Fundació Barberà Promoció.