Comencen els treballs de senyalització d’arbrat a la ciutat

Durant aquests dies, la regidoria de Territori i Medi Ambient està duent a terme els treballs de senyalització d’arbrat a la ciutat. Es tracta d’una iniciativa impulsada des de la regidoria per informar i sensibilitzar sobre la riquesa i diversitat en arbrat a la ciutat, posant en valor la importància dels arbres en la millora de la qualitat de vida a les ciutats. Aquesta intervenció també reforça la tasca de l’Ajuntament en la iniciativa de país de Viles Florides.

Aquests treballs consisteixen en la instal·lació d’una senyalització informativa a l’arbrat existent a Barberà del Vallès, en parcs, places i voreres, amb la finalitat de donar a conèixer les espècies més significatives de la ciutat.

Barberà del Vallès, amb 13.142 arbres de 104 espècies diferents,comptarà, a partir d’ara amb 21 rètols amb faristol en parcs i placesi de 20 rètols amb panot informatiu a les voreres.

El faristol està format per un vinil imprès amb informació força extensa sobre l’espècie, el nom científic, l’origen i el nom popular en cinc llengües: català, castellà, aranès, gallec i basc.

Per escollir les espècies senyalitzades, s’han seguit criteris de jardineria i de paisatgisme, destacant aquells arbres de caràcter exemplar, amb floració vistosa, amb coloració de fulla, o poc coneguts. Al mateix temps, també s’ha seguit un criteri urbanístic, situant a voreres, amb la finalitat de no ocupar la via pública, panots amb el nom científic, el popular i l’origen; i en parcs i places, els faristols.