Cómo reconocer un ataque al corazón

Sabies que els atacs al cor són la principal causa de mort prematura al món modern? Un estil de vida atrafegat,  alimentació indeguda i falta de somni crònica són els seus millors aliats. Nosaltres mateixos ens encarreguem de preparar-li el camí a la que podria ser la “crònica ignorada d’una mort anunciada”.

No anem a parlar de la importància de tenir un estil de vida sa o d’intentar tenir menys sobresalts. Només volem explicar sobre els símptomes que poden advertir-te que podries tenir un atac cardíac almenys un mes abans que això succeeixi.

“Soldat advertit no mor en guerra, i menys d’un atac al cor”.

1. Cansament

Quan les artèries es fan més estretes a causa del greix acumulat en elles el teu cor rep una quantitat molt menor de sang (en comparació a si no ho estiguessin). Això fa que el sistema cardiovascular treballi més. Un dels símptomes més comuns d’aquest tipus de problema és sentir-se somnolent i experimentar un cansament absolut quan no hauria de ser així.

2. Respiració entretallada

Si el teu cor no obté prou sang això vol dir que els teus pulmons tampoc estan en condició de rebre la quantitat necessària d’oxigen que deurien.
Aquests dos sistemes són molt dependents l’u de l’altre i no poden funcionar si un dels dues falla. Així és que si notes que tens problemes per mantenir el ritme de la teva respiració hauries d’anar al metge el més ràpid possible.

3. Feblesa

Si notes feblesa en tot el cos això significa que hi ha molt poca sang en les teves artèries per tant els teus músculs no reben ni la quantitat d’oxigen que necessiten ni l’aliment que requereixen. Així és que si t’asseus molt feble sense tenir una raó aparent, i encara pitjor, si t’ocorre que la teva consciència tendeix a esvair hauries de verificar que el teu sistema cardiovascular es trobi en ordre, i el més probable és que no.

4. Marejos i suor freda

Un fluid insuficient de sang al cervell és MOLT perillós. Si et sembla que el teu cos es cobreix amb gotetes de suor freda i et mareges amb freqüència no pots permetre’t ignorar aquests símptomes, és possible que el proper avís sigui l’últim.

5. Pressió en el pit

Si experimentes una sensació forta i constant de pressió en el pit, i incomoditat en aquesta zona això és MOLT dolent. Els símptomes poden començar de pocs però cada vegada serà més difícil ignorar-los. Si encara així intentes no parar-los esment podries trobar-te de front amb un atac al cor.

6. Síndrome de l’hivern etern.

Si amb freqüència i sense cap raó tens símptomes de grip això pot adonar d’un atac cardíac que s’aproxima. Moltes persones que han sobreviscut a esdeveniments d’aquesta naturalesa diuen haver sentit un fred inexplicable, i experimentar símptomes similars als de la grip.

Com resoldre-ho?

Si notes que tu o alguna de les persones que t’envolten han experimentat dues o més d’aquests símptomes és necessari buscar ajuda d’un metge. La millor manera d’evitar un atac cardíac és reconèixer els seus símptomes quan encara s’és a temps per prendre mesures sobre aquest tema.

Font: thespiritscience
Traducció i adaptació: Genial.guru