Comunicat de l’Ajuntament de Barberà del Vallès

L’Ajuntament de Barberà del Vallès vol manifestar públicament el desacord amb l’actitud d’Endesa davant la petició d’instal·lació d’un comptador de subministrament de gas per un habitatge públic destinat a donar resposta a una situació d’emergència social.
L’Ajuntament va iniciar els tràmits per donar d’alta el subministrament durant el mes de desembre i hores d’ara l’habitatge continua sense subministrament. L’Ajuntament ha posat de manifest en reiterades ocasions davant de l’equip d’atenció preferent d’Endesa en la necessitat de donar d’alta el subministrament amb caràcter d’urgència donat el context d’exclusió residencial que pateix la família, però tot i l’insistència continuem sense tenir una resposta satisfactòria. Ni tan sols una data aproximada.
Instem enèrgicament a Endesa a donar una resposta satisfactòria durant les pròximes hores amb la finalitat de poder resoldre la situació el més aviat possible.
Volem agraïr a tot l’equip tècnic de l’Ajuntament la seva feina, el seu esforç i la seva sensibilitat en relació al cas anteriorment esmentat així com les accions dutes a terme per la PAH de Barberà del Vallès.
Perquè l’accés als subministraments bàsics és un dret elemental de la ciutadania.
Barberà del Vallès, 22 de gener de 2018