Comunicat de l’Ajuntament de Barberà del Vallès

L’Ajuntament de Barberà del Vallès informa:

Finalment s’ha pogut aturar el desnonament programat avui, divendres dia 31 de març. L’entitat BANKIA ha acceptat la suspensió del procés d’execució hipotecària i així ho ha comunicat al Jutjat de Primera Instància 4 de Cerdanyola del Vallès i als Serveis Socials Municipals. Ahir dia 30 prop de les 15h vam rebre la confirmació definitiva per part dels funcionaris judicials.

A més, Bankia ha arribat a un acord amb la família perquè aquesta pugui continuar residint al seu habitatge habitual.

Volem agrair a tot el personal de l’Ajuntament, i en especial a l’equip dels Serveis Socials Municipals i el Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge la seva tasca i dedicació, tant en aquest cas, com en la lluita diària contra l’exclusió residencial. Agraïment que fem extensiu a la resta d’àrees de l’Ajuntament que col·laboren dia a dia des de diferents àmbits, per contribuir a oferir solucions i recursos a persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

Reiterem el nostre agraïment a la PAH per la seva col·laboració, que ha sigut clau per a la resolució d’aquest cas i també per la crida a a mobilització en cas que no s’hagués aturat el procés.

Per últim, volem donar les gràcies a tots els veïns i veïnes de Barberà que han mostrat la seva solidaritat amb la família i han ajudat a fer difusió del comunicat. El vostre paper ha estat imprescindible i és tot un exemple de lluita comunitària.

Volem deixar clar públicament, que la decisió de no treballar amb entitats financeres que executin desnonaments contra veïns i veïnes en situació d’exclusió residencial, no és fruit d’un cas en concret sinó d’una mesura innegociable que no dubtarem en aplicar si és necessària. De la mateixa forma, volem manifestar la nostra voluntat d’obrir la porta a la negociació amb les entitats financeres que mantenen habitatges buits a la ciutat, amb l’objectiu d’arribar a acords per mobilitzar parc desocupat.

Ajuntament de Barberà del Vallès

31 de març de 2017