Comunicat de l’Ajuntament sobre el recurs interposat davant el Tribunal Constitucional en contra de la Llei 24/2015

Fotografia de Juanma Peláez

COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE BARBERÀ SOBRE EL RECURS INTERPOSAT DAVANT EL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL EN CONTRA DE LA LLEI 24/2015

L’Ajuntament de Barberà de Vallès vol mostrar públicament el seu rebuig a la decisió del govern en funcions de l’estat espanyol, de presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional en contra dels articles 2, 3, 4, 5 i 7 de la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. Aquesta Llei, impulsada des del carrer, gràcies a una ILP promoguda pels moviments socials com la comissió promotora de la ILP, la PAH i l’APE, entre d’altres associacions, és vital per garantir unes condicions dignes de vida per les persones.

Aquest Ajuntament continuarà treballant per a les persones que més ho necessiten perquè considera inacceptable el recurs interposat, que vulnera de manera flagrant el dret a l’habitatge dels catalans i catalanes. A més, aquesta decisió suposa un nou atac contra la legitimitat del Parlament de Catalunya i l’acció de govern de la Generalitat de Catalunya i bloqueja una vegada més qualsevol intent de protegir els drets bàsics de la ciutadania.

És per això que l’Ajuntament de Barberà vol manifestar públicament que continuarà vetllant perquè es respectin els drets dels veïns i veïnes, que es trobin en situació d’exclusió residencial i pobresa energètica i que seguirà tramitant aquests expedients.

Per últim, volem instar al Parlament de Catalunya i a la Generalitat de Catalunya a continuar aplicant la llei 24/2015 o reforçar-la a nivell legal i polític per aplicar-la de forma efectiva, independentment de la resolució del Tribunal Constitucional. Considerem que són les institucions pròpies de Catalunya, escollides democràticament, les que tenen la competència exclusiva de vetllar pels drets dels catalans i catalanes.