El conseller de Salut, Antoni Comín, es compromet a crear una Mesa de Diàleg amb els municipis de l’àrea d’influència de l’Hospital Parc Taulí

El conseller de Salut, Antoni Comín, es va comprometre el passat dijous, 13 de juliol, a crear una Mesa de Diàleg entre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i els municipis de l’àrea d’influència de la Corporació Sanitària Parc Taulí durant una reunió mantinguda entre les dues parts.

La futura Mesa de Diàleg, que es crearà oficialment el proper mes de setembre, tractarà aspectes d’interès relacionats amb l’Hospital Taulí, com ara el seguiment del seu funcionament, l’actualització de necessitats i demandes i aspectes reivindicats des dels municipis. A més, s’analitzaran dades d’activitat i altres indicadors i dades d’interès relatives als Centres d’Atenció Primària del territori, tant quantitatives com qualitatives.

També es va reivindicar la recuperació de plantilles i recursos a l’atenció primària, a més de la millora als Centres d’Urgència d’Atenció Primària (CUAP) per alleugerir la pressió a urgències del Taulí, tot i que de moment no hi ha cap compromís per part del Departament de Salut.

A la trobada va assistir l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay,juntament amb representants municipals de Sabadell, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Polinyà, Sentmenat, Palau-solità i Plegamans, Sant Llorenç Savall, Badia del Vallès i Ripollet. Aquests municipis, a més de Montcada i Reixac, són els onze que conformen la Taula de Diàleg de l’àrea d’influència de la Corporació Sanitària Parc Taulí, i que havien sol·licitat aquesta reunió en dues ocasions: a l’abril i al juny d’aquest any mateix. També va ser present a la reunió, a més del conseller Antoni Comín, el Gerent de la Regió Sanitària de Barcelona, Lluís Franch.

Fotografia: Ajuntament de Castellar del Vallès